Στ. Κοντονής: Το νομοσχέδιο διασφαλίζει τα ατομικά δικαιώματα της διεμφυλικής κοινότητας


Ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για διόρθωση φύλου στα 15 θα είναι πέρα από τη σύμφωνη γνώμη των γονέων, και η επιστημονική γνωμοδότηση από το νοσοκομείο Παίδων που θα εμπλέκεται στην όλη διαδικασία.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε εκτός τόπου και του χρόνου αιτιάσεις περί δυνατότητας εκμετάλλευσης της διαδικασίας για δόλιους σκοπούς, κάνοντας λόγο για «επιχειρήματα καφενειακού επιπέδου» και τονίζοντας ότι «δεν μιλάμε για απατεώνες αλλά για μια μικρή κοινότητα που θέλει να κατοχυρωθούν τα στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα».

«Δεν είμαστε δογματικοί, ακούμε τις προτάσεις κομμάτων και φορέων», υπογράμμισε ο κ. Κοντονής, ενώ απέρριψε το αίτημα που έθεσαν ορισμένοι φορείς να μπορεί να γίνεται διόρθωση φύλου και σε έγγαμους ή να γίνεται η αλλαγή φύλου με απλή δήλωση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μίλησε ακόμα για ξεπερασμένες εμμονές ορισμένων, ενώ εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΚΚΕ.

«Είναι αποκαλυπτικά αυτά που λέει η ΝΔ, η οποία έχει πρόβλημα στο εσωτερικό της. Είδαμε την απόσυρση από τη συζήτηση του βουλευτή της κ. Κυριακίδη, ο οποίος μας κάλεσε να αποσύρουμε το νομοσχέδιο. Όποτε η ΝΔ έχει διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της, προβάλει το επιχείρημα της ασυμφωνίας της κυβερνητικής πλειοψηφίας», τόνισε ο κ. Κοντονής.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.