Ποιος έβαλε και βάζει πλάτη στην «επένδυση» κ Βουλευτά και κ Περιφερειάρχη ; // Μια οφειλόμενη απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου


Με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ «Ναυάγιο του« Αναγνώματος »: Χιλιάδες στρέμματα στη Ζάκυνθο, θύμα της νεοφιλελεύθερης κατοχής« ανάπτυξης ».

Τόσο ο βουλευτής της Ζακύνθου της ΝΔ κ Δ. Ακτυπης ,, όσο και η περιφέρεια της Ιωνίων Νήσων κ. Ο κ. Τσαγκαρόπουλος – Κράτσα, επιχείρησε να επιδιώξει την εκδίκαση της υπόθεσης για την υπόθεση που ισχυρίζεται ότι «έβαλε πίσω για την επένδυση και τώρα καταγγέλλει»

29/1: Απάντηση στις παραπάνω ισχυρισμοί έδωσε με ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΕ Ζακύνθου της Ηπείρου

«Τον Μάιο του 2014, σε ένα κράτος χρεωκοπμένο από ένα κλεπτοκρατικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, ένας αυτόκλητος ιδιοκτήτης και ένας λιβανέζικη εταιρία ακινήτων, επιχείρησαν να διαπιστώσουν πόσο ανομοιογενείς ήταν οι φυσικοί πόροι μας: η γη, τα δάση, οι οι αμπελουργικές εκτάσεις, σε μια έκταση-φιλέτο 15.000 στρεμμάτων στην ΒΔ ορεινή Ζάκυνθο, πάνω από τη γνωστή παραλία του «Ναυάγιου», έβγαλαν, σύμφωνα με την Ενετοκρατία, ένα σκανδαλικό και κακόβουλο αγαθό εμπόριο με 625 ευρώ ανά στρέμμα, στην οποία έβαλαν και την περιτύλιξη του πρωτοτύπου « επενδυση ».

Είναι γεγονός αξιότιμοι κκ βουλευτά και περιφερειάρχη ότι το κόμμα σας, η ΝΔ, καμία σχέση δεν είχε με αυτό το κλεπτοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης, διότι, ως γνωστόν, τα τελευταία σαράντα χρόνια κυβερνούσε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι επίσης γεγονός ότι όταν το επτασφράγιστο μυστικό της υπογραφής του συμβολαίου ήρθε στο φως, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάγγειλε άμεσα, με ανακοινώσεις της Νομαρχιακής του Επιτροπής (17/7/2014), του τ. υφυπουργού Αθλητισμού και  τ. βουλευτή Σταύρου Κοντονή (18/7/2014 και 26/9/2014) την υπόθεση ως μεγάλο σκάνδαλο. Ανάλογη ήταν και η θέση  του τ. περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου (28/7/2014).

 Ενώ το κόμμα σας, η ΝΔ, που ήταν τότε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ,  τήρησε εκκωφαντική σιγή ιχθύος.

Το 2015 εκδόθηκε απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου, κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στην αγοράστρια εταιρεία να προβεί σε οποιαδήποτε νομική και πραγματική μεταβολή της πωληθείσας έκτασης. Την παραπάνω απόφαση χαιρέτισε με δήλωση του ο  τ. υφυπουργός Αθλητισμού και  τ. βουλευτής Σταύρος Κοντονής (20/7/2015).

Κυρίως όμως κατά  την εκδίκαση της αγωγής το 2017, το ελληνικό δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον  τότε υπουργό των Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, με πρόσθετη παρέμβαση του στην αγωγή της εκκλησίας,  ζήτησε την ακύρωση του επίδικου συμβολαίου.

Αντίθετα,  παραμονές της εκδίκασης, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός κ Μητσοτάκης  κατήγγειλε στη Βουλή την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για την χαμένη επένδυση του εμίρη στην Ζάκυνθο (17/12/2016).

 Στην ίδια γραμμή ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωνε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στίγμα” (12/1/17)  ότι θα αλλάξουν όσους νόμους χρειαστεί να αλλάξουν για να γίνουν επενδύσεις, κι ότι στην Ελλάδα που κάθε Δεκέμβρη σπάνε και καίνε μαγαζιά και δεν τηρούνται οι νόμοι «μας έπιασε ο πόνος για τους  νόμους» σχετικά με την επένδυση του εμίρη του Κατάρ!

Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, με την νέα πλέον κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης, ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συναντήθηκε με τον πρέσβη του Κατάρ, ο οποίος δήλωσε ότι «ανοίγει νέα σελίδα στις σχέσεις με το Κατάρ» και ότι «το project της Ζακύνθου … που βαλτώνει τα τελευταία χρόνια λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και δικαστικών περιπετειών, θα ξεπαγώσει άμεσα» (iefimerida, δημοσίευμα 29/7/2019) το οποίο ο υπουργός Ανάπτυξης αναπαρήγαγε στον λογαριασμό του στο twitter.

Επί πλέον η στάση της περιφερειακής αρχής Γαλιατσάτου- Νιοτόπουλου σε όλα τα επίπεδα,  από την ανοικτή εκδήλωση  (28/3/2015) μέχρι  και την προσωπική μαρτυρία  του   τ. αντιπεριφερειάρχη  Λ. Νιοτόπουλου στα δικαστήρια το 2017, έχει καταγραφεί σαν υπόδειγμα στήριξης του δικαίου και των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.

Αντίθετα, η σημερινή περιφερειάρχης δηλώνει ότι δεν είναι δουλειά της περιφέρειας η ενασχόληση με την υπόθεση, εκτός φυσικά από το να διαφημίζει πόσο σημαντικές είναι για ένα μικρό τόπο οι επενδύσεις του Κατάρ (τις οποίες, όπως ομολογεί, δεν γνωρίζει).

Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο προσεγγίσεων για τις επενδύσεις, φαίνεται ανάγλυφα στην πολιτική πρακτική. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε και υλοποίησε μέτρα, όπως το εθνικό κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες, διαμορφώνοντας σήμερα ένα σύγχρονο, ισχυρό θεσμικό πλαίσιο, για την αποτροπή παρόμοιων σκανδαλωδών υποθέσεων. Όλες οι προηγούμενες  κυβερνήσεις παρέπεμπαν το θέμα στις καλένδες, έχοντας καταντήσει, ειδικά το κτηματολόγιο, το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.

Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι σαφές, ποιος «έβλεπε και βάζει πλάτη» στην πλούτσικο και την άρπαξη στην επωνυμία των υποτιθέμενων επενδύσεων. Δηλώνουμε σαν ΣΥΡΙΖΑ πως θα σταθούμε, όπως μέχρι σήμερα, στην αλληλεγγύη όλων των προσπαθειών των φορέων και των πολιτών της Ζακύνθου για την απόδοση της δικαιοσύνης. Ακόμη και οι επόμενες ημέρες θα κατατεθεί σχετικό ερώτημα στην Βουλή από τον βουλευτή της Επικρατείας και γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.

ΥΓ 1 (προς την κ. Περιφερειακήάρχη): «Δεν παντρευτήκαμε και τις απόψεις του κ Π. Καμμένου, κ. Κράτσα … ».

ΥΓ 2 (προς τον κ. Βουλευτή): «Δεν είναι άφθονο επενδυτικό κενό και εξάντληση που προκύπτει από τα ακόλουθα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος: Καθαρές εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ) το 2018 3, 6 δισ του ευρώ (το υψηλότερο ποσό της τελευταίας δεκαετίας), το 2016 2,5 δισ. Και το 2017 3,2 δισ ευρώ (και αυτά εξαιρετικά υψηλά)! «

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: