Συριζα Ζακύνθου: » Θετική εξέλιξη ο διορισμός διευθυντή ιατρού στην παιδιατρική. Εκκρεμούν ακόμα εννέα διορισμοί ιατρών στο νοσοκομείο Ζακύνθου κύριε βουλευτά…..»


«Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου και την παιδιατρική κλινική αποτελεί ο διορισμός διευθύντριας ιατρού της παιδιατρικής, σύμφωνα με δήλωση της διοικήτριας του νοσοκομείου στον τοπικό τύπο»

nosokomeio-zakynthos1

Τονίζει σε δελτίο τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου και συνεχίζει:       

«Η ολοκλήρωση – έστω και καθυστερημένα – της διαδικασίας κάλυψης της συγκεκριμένης θέσης, που είχε προκηρυχθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2019 μαζί με άλλες δέκα ( 10) ακόμα θέσεις ιατρών ΕΣΥ  ( διαφόρων ειδικοτήτων), βάζει οριστικά τέλος στα σενάρια περί κλεισίματος της παιδιατρικής, η οποία με την στελέχωση  πλέον με δυο μόνιμους ιατρούς ΕΣΥ σταθεροποιεί την λειτουργία της και δημιουργεί προϋποθέσεις απρόσκοπτης εύρυθμης λειτουργίας. Ένα χρόνο μάλιστα μετά την σοβαρή κρίση που δημιούργησε η παραίτηση των τριών μόνιμων γιατρών της κλινική.  

            Θα πρέπει ωστόσο να υπενθυμιστούμε ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της κάλυψης εννέα ( 9) ακόμα θέσεων ιατρών ΕΣΥ, που έχουν προκηρυχθεί ήδη από τον Μάρτιο-Απρίλιο, και συγκεκριμένα: Τριών εντατικολόγων για την λειτουργία της ΜΕΘ,  ενός καρδιολόγου,  ενός νεφρολόγου, ενός χειρουργού, ενός οφθαλμιάτρου, ενός ακτινολόγου και ενός γαστρεντερολόγου. 

            Η πρόσληψη αυτού του ιατρικού προσωπικού είναι απαραίτητη τόσο για την λειτουργία της ΜΕΘ όσο και για την ενίσχυση κρίσιμων ιατρικών τμημάτων του νοσοκομείου.

            Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, η διοίκησηση της 6ης ΥΠΕ και ο βουλευτής Ζακύνθου κ Ακτύπης προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να κινηθούν υλοποιώντας ένα ήδη δρομολογημένο και χρηματοδοτημένο έργο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

             Οφείλουν να στηρίξουν το νοσοκομείο και το δημόσιο σύστημα υγείας και να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα της υγείας»

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: