«Ποιά ακριβώς είναι η “συμβολή” του νέου βουλευτή Ζακύνθου κ Δ. Ακτύπη στην λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής ;» / / Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου


4/9/2019- Απάντηση στο δελτίο τύπου του γραφείου του βουλευτή Ζακύνθου για την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου.

kassimatis_aktypis

«Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον νοσοκομείο Ζακύνθου θα πρέπει να αποτελεί μόνιμο στόχο όλων των θεσμικών παραγόντων και σταθερή υποχρέωση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας μακριά απο μικροπολιτικές πρακτικές.

Είναι γνωστό ότι το σοβαρό πρόβλημα, που ανέκυψε εδώ και ένα χρόνο περίπου με την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής, μετά τις σχεδόν ταυτόχρονες παραιτήσεις και των τριών ειδικευμένων γιατρών της αντιμετωπίσθηκεσε ένα βαθμόκαι χωρίς να ανασταλεί ούτε μία μέρα η λειτουργία της, όπως κάποιοι πρότειναν….. από τις συστηματικές και επίμονες προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου και του συστήματος υγείας. Ειδικότερα.

  1. Αρχικά με τις αποσπάσεις παιδιάτρων από την πρωτοβάθμια περίθαλψη και από νοσοκομεία της Πάτρας.
  2. Με τον διορισμό ( Γενάρης 2019) επιμελήτριας παιδιάτρου η οποία και ανέλαβε την επιστημονική ευθύνη της κλινικής.
  3. Στο υπεράνθρωπο έργο της, η παιδίατρος του νοσοκομείου στηρίχθηκε επικουρικά από την αξιέπαινη προσφορά τριών ιδιωτών παιδιάτρων, οι οποίοι στα πλαίσια της ιατρικής δεοντολογίας, συμμετεχουν στο πρόγραμμα εφημεριών της κλινικής από τον Μάιο.

Προκειμένου μάλιστα να υπερκεραστούν τα εμπόδια, που κάποιοι θεσμικοί παράγοντες του ιατρικού χώρου έθεταν, στην συμμετοχή αυτή των ιδιωτών παιδιάτρων, χρειάστηκε και η παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής.

  1. Με την προκήρυξη θέσεων επικουρικού παιδιάτρου ( 1 θέση / Γενάρης 2019 ) και θέσεων παιδιάτρων ΕΣΥ ( 2 θέσεις: Δ/ντή και επιμελητή Β / Μάρτιος 2019).

Για αυτές τις προκηρύξεις υπήρξε μοναδικό ενδιαφέρον για την θέση του διευθυντή παιδιάτρου. Ο διορισμός του οποίου εκκρεμεί και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα λόγω μοναδικής υποψηφιότητας.

Διερωτόμαστε λοιπόν ποια ήταν ακριβώς η συμβολή του νέου βουλευτή Ζακύνθου κ Δ. Ακτύπη στην συμμετοχή των ιδιωτών παιδιάτρων στις εφημερίες της παιδιατρικής κλινικής; Λύση την οποία ως γνωστόν πολέμησε, πριν εκλεγεί βουλευτής.

Κυρίως όμως διερωτόμαστε ποια θα είναι η συμβολή του στην άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού του ενός μοναδικού υποψηφίου για την θέση του διευθυντή παιδιατρικής;

Ακόμα διερωτόμαστε ποια θα είναι η συμβολή του στην άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των εννέα (9) ακόμα γιατρών ΕΣΥ σε θέσεις επιμελητών Β, που προκηρύχτηκαν απο τον ΜάρτιοΑπρίλιο του 2019;

Ειδικότερα: Τριών εντατικολόγων για την λειτουργία της ΜΕΘ , ενός καρδιολόγου, ενός νεφρολόγου, ενός χειρουργού, ενός οφθαλμιάτρου, ενός ακτινολόγου και ενός γαστρεντερολόγου.

Θα προχωρήσουν λοιπόν άμεσα αυτές οι προσλήψεις γιατρών για το νοσοκομείο, μάλιστα σε ήδη προκηρυγμένες θέσεις η θα πάνε στις καλένδες μέχρι να ολοκληρωθούν οιδιοικητικές αλλαγέςπου αναφέρει ο κ Ακτύπης; Δηλαδή μέχρι να έρθουν τα συμβούλια επιλογής προσωπικού και οι διοικήσεις των νοσοκομείων στα μέτρα του ακραίου κομματικού κράτους, που η κυβέρνηση της δεξιάς οικοδομεί σήμερα με συνοπτικές διαδικασίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: