Σπύρος Σ. Ξένος, Κοινωνιολόγος Συγγραφέας – Ερευνητής // Απάντηση σε δημοσιεύματα για το «ξεπάγωμα» της αγοραπωλησίας, 15.000 στρεμμάτων δασικής – παραθαλάσσιας έκτασης στην περιοχή του Ναυαγίου


Σε επιστολή που απέστειλε προς το site Capital.gr, ο κ. Σπύρος Σ. Ξένος,  Κοινωνιολόγος Συγγραφέας- Ερευνητής εκ μέρους της Μητρόπολης Ζακύνθου  αναφέρει: 

«ο πωλητής είχε στην διάθεση του μόνο 79 στρέμματα καλλιέργειες και 1.000 στρέμματα άγριων τόπων και δασών….. Όλη η υπόλοιπη έκτασις των 13.308,4 στρεμμάτων, αποτελούσε και συνεχίζει ν’ αποτελεί  ιδιοκτησία των κατοίκων της περιοχής, της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κρημνών αλλά, και κυρίως, στο μεγαλύτερο τμήμα της, ιδιοκτησία (κοινοτικοί βοσκότοποι) των Τοπικών Κοινοτήτων Μαριών και Αναφωνητρίας…. Δηλαδή, ιδιοκτησία του Δήμου Ζακύνθου»

 

DSC_0641

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα, σήμερα 15/8/2019, ανήμερα της Παναγίας, το άρθρο σας (στο Capital. Gr), με τίτλο: «Ξεπαγώνει έργα άνω των 2 δις. ευρώ στο real estate το Κατάρ», και ειλικρινά εντυπωσιάστηκα. Ιδιαιτέρως δε, με συγκίνησε η «ενεργοποίηση των δράσεων κοινωνικής ευθύνης» του Κατάρ στη Ζάκυνθο!
Ωστόσο, και προς αποφυγήν περιττών παρεξηγήσεων, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι:

ι) στις 20/7/2015 εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 97/2015 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, η οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ, ρητώς και κατηγορηματικώς, στην Ανώνυμη Εταιρεία PIMANA S.A. (και όχι φυσικά στο Κατάρ ή την Σαουδική Αραβία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) την οποιαδήποτε νομική και πραγματική μεταβολή της δήθεν πωληθείσης εκτάσεως, μέχρι εκδόσεως τελικής Αποφάσεως της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
                                                                                                                                                 

ιι) με τις υπ’ αριθ. Α15/1055 και Α16/2462 δικογραφίες, ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (και μετά από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη), ποινικές διώξεις, για βαρύτατα Κακουργήματα ( π.χ. Ψευδείς Βεβαιώσεις σε βάρος του Δημοσίου, Υποβολή Ψευδούς Υπεύθυνης Δηλώσεως, Υφαρπαγή Ψευδούς Βεβαίωσης, Απάτη από Κοινού εις βάρος του Δημοσίου και άλλα τέτοια) για Όλους τους συντελεστές της επίμαχης αγοραπωλησίας. Και αυτό, προφανώς, δείχνει  και την «εγκυρότητα» της πώλησης, η οποία επί της ουσίας έχει ήδη Ακυρωθεί!
 και τέλος, 
                                                                                                                                             

ιιι) με την υπ’ αριθ. 20/2018 (22-5-2018) Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, ορίστηκε Πραγματογνωμοσύνη, σχετικά με τον προσδιορισμό της θέσης, της έκτασης και των ορίων του παμπάλαιου μοναστηριού του Κάτου Αι Γιώργη των Κρημνών καθώς και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, του οργανικά και λειτουργικά συνδεδεμένου μαζί του, διατάσσοντας την επανάληψη της συζήτησης στο ακροατήριο και αναβάλλοντας για το μέλλον την έκδοση οριστικής αποφάσεως, περί της αναγνωρίσεως της νομής της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κρημνών, σε μεγάλο τμήμα της πωληθείσης εκτάσεως.
(Όλα τα ανωτέρω περιγραφόμενα αποδεικτικά στοιχεία ευρίσκονται, και τώρα αν το θελήσετε, στην διάθεσή σας!)

Εν αναμονή, λοιπόν, τόσο της οριστικής αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, αλλά και όσο της προσεχούς κατάθεσης της νέας Αγωγής Αναγνώρισης της Κυριότητας της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κρημνών, επί μεγάλου τμήματος της «πωληθείσης» εκτάσεως (βλ. μοναστηριακό δάσος Αγίου Γεωργίου), οφείλω, πολύ συνοπτικά, αφενός μεν,να σάς πω ότι δεν πρέπει να βιάζεσθε και, αφετέρου δε, να σάς πληροφορήσω για τα εξής:
Στις 7/5/2014 εμφανίζεται ο Γεώργιος Ν. Χάρος  να πωλεί και να μεταβιβάζει έκταση 14.387,40 στρεμμάτων στην ΒΔ Ζάκυνθο,  προς την Ανώνυμη Εταιρεία PIMANA S.A. Ωστόσο, και σύμφωνα με όλα τα μέχρι στιγμής αποδεικτικά στοιχεία (τα οποία και αυτά βρίσκονται στην διάθεσή σας, όπως βεβαίως και στην διάθεση των Εισαγγελέων Διαφθοράς, εφόσον μού τα ζητήσουν), είναι ξεκάθαρο ότι ο πωλητής είχε στην διάθεση του μόνο 79 στρέμματα καλλιέργειες και 1.000 στρέμματα άγριων τόπων και δασών, ευρισκόμενα όλα εις την Κοινότητα Αναφωνητρίας. Όλη η υπόλοιπη έκτασις των 13.308,4 στρεμμάτων, αποτελούσε και συνεχίζει ν’ αποτελεί αδιαμφισβήτητη ιδιοκτησία των κατοίκων της περιοχής, της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κρημνών αλλά, και κυρίως, στο μεγαλύτερο τμήμα της, ιδιοκτησία (κοινοτικοί βοσκότοποι) των Τοπικών Κοινοτήτων Μαριών και Αναφωνητρίας (ξεκινώντας από τη θέση Στρώσι- Κάθισμα και κατηφορίζοντας νότια μέχρι τις Ομαλές και πέρα). Δηλαδή, ιδιοκτησία του Δήμου Ζακύνθου, με σαφή και ευδιάκριτα όρια.

Για να καταστεί, λοιπόν, «ώριμη» η αγοραπωλησία και να προχωρήσουν οι «απαιτούμενες εγκρίσεις», καλό θα ήταν ο κάθε ενδιαφερόμενος και πραγματικός αγοραστής να γνωρίζει επαρκώς την Αλήθεια. Προς αυτή την κατεύθυνση και μόνο, πιστέψτε με, κινείται και η παρούσα απάντησή μου, η οποία και επιθυμώ να αναρτηθεί στο αξιόπιστο site σας»

Πηγή: «Ξεπαγώνει» έργα άνω των €2 δισ. στο real estate το Κατάρ. Capital .gr

Comments
One Response to “Σπύρος Σ. Ξένος, Κοινωνιολόγος Συγγραφέας – Ερευνητής // Απάντηση σε δημοσιεύματα για το «ξεπάγωμα» της αγοραπωλησίας, 15.000 στρεμμάτων δασικής – παραθαλάσσιας έκτασης στην περιοχή του Ναυαγίου”
  1. Ο/Η Athanassiadis Konstantinos λέει:

    Συνδιαλαγες συνδιαπλεκόμενων δια αντιπερισπασμού από διαφορετικά μετερίζια. Τι Βατοπεδι τι Μ. Μ. Λαύρας όπως στη Σκύρο, από πίσω υπάρχουν διαχρονικά τοπικοί χλαπακιδες με αλληλεγγύη, παθητικής πολιτικής και νομικής σύμπραξης, αλλά και οικονομικής συνδρομης με έξοδα του Δημου. Αηδιαστικά και σιχαμερά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: