Παράσταση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ – ΚΔΑΥ της δημοτικής παράταξης «ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» // «Επικίνδυνη πλέον για την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της Ζακύνθου, η κατάσταση»


 22/7/2019- Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ-ΚΔΑΥ η δημοτική παράταξη «ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Ο επικεφαλής της Αντώνης Κασσιμάτης, συνοδευόμενος από τα  μέλη της παράταξης Κική Καρυδακη, Παναγιώτη Βυθουλκα και Γιάννη Ζωγοπουλο  έκαναν αυτοψία στο χώρο και είχαν  σειρά συναντήσεων με εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις αλλά και μέλη της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ.

Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης τόνισαν :

 «επικίνδυνε πλέον για την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της Ζακύνθου διαμορφώνεται η κατάσταση από την αδυναμία αποκομιδής των αποκριμάτων και τον σχηματισμό ανεξέλεγκτων χωματερών σε όλη την Ζάκυνθο.

Δυστυχώς το «έργο» επαναλαμβάνεται για μια ακόμα φορά

Ιδιαίτερης σοβαρότητας πρόβλημα είναι επίσης  η κατάρρευση της ανακύκλωσης και η μετατροπή του χώρου του πρώην ΚΔΑΥ σε ανεξέλεγκτη χωματερή. Γνωστή είναι η συμβολή σε αυτή την κατάρρευση, της «γκρίζας ανάθεσης» της λειτουργίας του ΚΔΑΥ σε ιδιώτη από το 2016 και η απουσία οποιασδήποτε δράσης εδώ και ένα χρόνο, που ο ιδιώτης εγκατέλειψε το ΚΔΑΥ

Τεράστιες είναι για όλα τα παραπάνω, οι ευθύνες της απερχόμενης διοίκησης του ΦΟΔΣΑ, τίς οποίες άλλωστε εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο η παράταξη μας έχει αποδώσει με τεκμηριωμένο τρόπο δημόσια αλλά και εγγράφως έχει καταθέσει στην δικαιοσύνη»

 
Κατά τη διάρκεια της «πορείας» που πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο-χωματερή των εγκαταστάσεων, όλοι οι παρευρισκόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με το τέλμα στο οποία έχει οδηγηθεί η κατάσταση και αναγνώρισαν πως μόνον βοηθητική θα είναι η μεταφορά μέρους του όγκου των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στο Αγρίνιο. Όπως πληροφορηθήκαμε ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν περάσει απέναντι δύο φορτηγά.

Ωστόσο στο ΚΔΑΥ βρίσκεται «συγκεντρωμένο αυτή την στιγμή υλικό εβδομάδων», όπως ενημερωθήκαμε, οπότε σίγουρα θα πρέπει να αυξηθούν αρκετά οι ρυθμοί, ώστε να καθαρίσει για αρχή ο χώρος… Τα μέλη της παράταξης σχολίασαν τόσο τον τεράστιο όγκο των απορριμμάτων στο χώρο, αλλά και τα ακινητοποιημένα απορριμματοφόρα που βρίσκονταν εκεί κάτω από «βουνά» ανακυκλώσιμων.

«Εδώ γίνεται ένα μνημόσυνο της ανακύκλωσης»

Με αυτή την φράση σχολίασε το χώρο των μηχανημάτων ο κ. Κασσιμάτης εισερχόμενος σε αυτόν συμπληρώνοντας πως τη δεκαετία του ’90, που δημιουργήθηκε μπορούσε να διαχειριστεί 1.500 τόνους το χρόνο που με τα σημερινά δεδομένα «δεν βγαίνει», ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά ακόμα κι «όταν υπεγράφη η σύμβαση με τον ιδιώτη, το ΚΔΑΥ δεν είχε καν άδεια λειτουργίας. Ήδη από τότε ήταν προβληματικό. Ενώ ήταν συμβατική υποχρέωση του ιδιώτη η πραγματοποίηση της αναγκαίας αναβάθμισης ».

 

Συνάντηση με τον Διευθυντή του ΦΟΔΣΑ και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο γραφείο του διευθυντή του ΦΟΔΣΑ κ. Κάρδαρη όπου προσήλθαν ο κ. Κασσιμάτης και μέλη της παράταξης  Κική Καρυδακη,  Παναγιώτη Βυθουλκας και Γιάννη Ζωγοπουλος »   βρισκόταν ήδη ο κ. Δ. Κουτσογιάννης – στον οποίο έχει αναθέσει ο νέος δήμαρχος κ. Αρετάκης τον ΦΟΔΣΑ – στον οποίο ζητήθηκε να παραμείνει για την συζήτηση, όπως κι έκανε. Στο γραφείο προσήλθαν και ο κ. Μαρίνος προϊστάμενος στην αποκομιδή, ο Δ. Αρναούτης προϊστάμενος στο τμήμα ανακυκλώσιμης διαχείρισης και ο κ. Κούτσης προϊστάμενος για τη συντήρηση των μηχανημάτων.

Η συνάντηση κινήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ ο διευθυντής έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις του κ. Κασσιμάτη περί των οχημάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία αλλά και άλλων σκελών της προγραμματικής σύμβασης.

Επιβεβαίωσε πως «ο ΦΟΔΣΑ όντως έχει 11 οχήματα. 7 στα απορρίμματα και 3 στα ανακυκλώσιμα – συν έναν γερανό». Αναλόγως την ημέρα όμως υπάρχουν είτε 7-8 οχήματα είτε 4(!) ανάλογα με τα προβλήματα που εμφανίζουν τα οχήματα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: