Έργα αξίας 31 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς σε αποχέτευση και ύδρευση με παρέμβαση Σταύρου Κοντονή


Σταύρος Κοντονής : Η Ζάκυνθος, με τα συγκεκριμένα έργα θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο νησί.

biologikos

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ευρεία σύσκεψη αρμόδιων παραγόντων σχετικά με την οριστικοποίηση των έργων αναβάθμισης των δημόσιων υποδομών στη Ζάκυνθο.
Στη σύσκεψη, η οποία διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Ζακύνθου και πρώην Υπουργού κ. Σταύρου Κοντονή, παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Αντώνης Κοτσώνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ κ. Κωνσταντίνος Κόκκορης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Δημοτικής Επιχείρησης, διοικητικά στελέχη του Υπουργείου και εκπρόσωποι τεχνικών γραφείων που εκπονούν μελέτες για τη βελτίωση των υποδομών του νησιού.
Αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών εκ μέρους του Δήμου Ζακύνθου για την υποβολή των αναγκαίων μελετών ώστε να εγκριθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Οικονομικών έργα συνολικού ύψους 31 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεκριμένα, έπειτα από την προσκόμιση των απαραίτητων φακέλων από την πλευρά του Δήμου, θα χρηματοδοτηθούν τα κάτωθι έργα:
Α. Επέκταση και αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού ώστε να εξυπηρετεί πλέον το 75% της συνολικής τουριστικής δραστηριότητας του νησιού. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια ευρώ.
Β. Ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της πόλης, ώστε να καλύπτει περιοχές που βρίσκονται εκτός της κάλυψης του σημερινού δικτύου. Το έργο αυτό έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό 12 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε, να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την υποβολή μελέτης στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω του πρόσφατου σεισμού. Το έργο κοστολογείται περίπου στα 6 εκατομμύρια ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία εξέτασης, έγκρισης και χρηματοδότησης θα γίνει με ταχείς ρυθμούς για τα δεδομένα των σημαντικών αυτών έργων υποδομής, καθώς θα ενταχθούν σε εθνικό σχεδιασμό υψηλής προτεραιότητας.

Σταύρος Κοντονής: Η Ζάκυνθος, με τα συγκεκριμένα έργα θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο νησί

Ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής δήλωσε πως: «Με την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών, η Ζάκυνθος θα εισέλθει σε μια πορεία ποιοτικής αναβάθμισης των υποδομών της προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της αλλά και προς όφελος του περιβάλλοντος, της γεωργίας, της ύδρευσης και της άρδευσης του νησιού.
Η μακρά περίοδος υποβάθμισης, μαρασμού και εγκατάλειψης των δημόσιων υποδομών έχει τελειώσει. Η Ζάκυνθος, με τα συγκεκριμένα έργα θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο νησί, με εξοικονόμηση πόρων, σεβασμό στο οικοσύστημα και την υγεία των πολιτών της.
Αν, ορισμένοι, ελπίζουν ότι θα επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς της κακοδιαχείρισης, της αποψίλωσης και της στασιμότητας θα διαψευστούν για μία ακόμη φορά. Ο λαός της Ζακύνθου έχει και μνήμη, και γνώση και κρίση»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: