Ν.Ε. Ζακύνθου ΣΥΡΙΖΑ για την ενοποίηση ΤΕΙ Ιονίων νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστημιο : Μια ακόμα εξαγγελία της κυβέρνησης υλοποιείται


Ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο την 1/8/2018 η ενσωμάτωση-ενοποίηση του ΤΕΙ Ιονίων νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

tei_35

3/8/208- Σε ανακοίνωση του το γραφείο τυπου της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Μια ακόμα εξαγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιείται.

Με την ενοποίηση διαμορφώνεται ένας πλέον αναβαθμισμένος και ενιαίος εκπαιδευτικός και ερευνητικός χώρος για όλη την περιφέρεια ιονίων νήσων.

Ένας ακαδημαϊκός χώρος αντάξιος της ιστορικής πνευματικής συμβολής των Επτανήσων στην διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Ένας ακαδημαϊκός χώρος με ισχυρότερες δυνατότητες και προϋποθέσεις επίδρασης στο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό γίγνεσθαι όχι μόνο της Ελλάδας άλλα και διεθνώς.

Η ολοκλήρωση της σύνθετης διαδικασία της ενοποίησης, που χαιρετίστηκε από την ακαδημαϊκή κοινότητα στα Επτάνησα, ήδη απέδωσε την δημιουργία δέκα οκτώ (18 ) νέων θέσεων καθηγητών για την τριετία 2018- 2020 και έκτακτη οικονομική ενίσχυση 500.000 ευρώ για το αναβαθμισμένο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα για την Ζάκυνθο με βάση και τις προτάσεις, που είχε παρουσιάσει στο αναπτυξιακό συνέδριο των Ιονίων Νήσων ( Δεκέμβρης του 2017) ο υπουργός δικαιοσύνης και βουλευτής του νομού Σταύρος Κοντονής, υλοποιούνται:

Σχολή Περιβάλλοντος, με έδρα την πόλη της Ζακύνθου (άρθρο 10)

Τμήμα Περιβάλλοντος, με έδρα την πόλη της Ζακύνθου, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Περιβάλλοντος ( άρθρο 11 )

Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Ινστιτούτο, στα πλαίσια του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρο Ιονίου Πανεπιστημίου (άρθρο 14 παρ.5)

Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για διετή δωρεάν εκπαίδευση με αντικείμενο τη Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης και με άμεση αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων (ευρωπαϊκού επιπέδου 5). Το κέντρο θα λειτουργεί σαν δομή του ιόνιου πανεπιστημίου.

Το ΤΕΙ Ζακύνθου «θεραπεύοντας» σταδιακά από το 2015 και μετά, τα προβλήματα που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές άλλα και το καταστροφικό σχέδιο «Αθηνά», που υλοποίησε το 2013 η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, περνά σε μια νέα φάση.

Μετά από την ενίσχυση του σε πόρους, υποδομές και προσωπικό (εκπαιδευτικό και διοικητικό) άλλα με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του, αναβαθμίζεται πλέον με την ενοποίηση του με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε πανεπιστημιακή δομή και εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης άλλα και νέων προκλήσεων.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: