ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ | Νέα στοιχεία για τις διαταγές πληρωμής στο Δήμο


dikastiria_kasimatis

Ζάκυνθος 21/7/2017

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της υπόνοιας σοβαρού οικονομικού σκανδάλου στο Δήμο, κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ζακυνθινή Αναγέννηση», Αντώνης Κασσιμάτης, το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από σχετική κλήση της Ανακρίτριας Ζακύνθου. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση όπου, μετά από σχετική καταγγελία από τον κ. Κασσιμάτη, ο Δήμος είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες, λόγω των διαταγών πληρωμής σε εργολάβο, από τις οποίες η μία φέρεται να περιέχει πλαστά στοιχεία, ενώ η δεύτερη εξετάζεται αν είναι καθ’ ολοκληρίαν πλαστή.

Ζητούν έρευνα σε βάθος χρόνου
Πέρα από τα στοιχεία που δόθηκαν αρχικά, στην πορεία ο έλεγχος έφερε στο φως και νέα στοιχεία που κατατέθηκαν σε δεύτερη φάση στην Ανακρίτρια, την Παρασκευή και που, σύμφωνα με τον κ. Κασσιμάτη, φωτίζουν ακόμη καλύτερα τις πτυχές της υπόθεσης και διευκολύνουν το έργο της δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, πρόκειται και πάλι για διαταγές πληρωμής, πέραν αυτών που ήδη διερευνώνται, πάλι από το συγκεκριμένο εργολάβο, κατά του Δήμου. «Όπως έχουμε πει, στην ουσία υπήρχε ένας μηχανισμός έκδοσης διαταγών πληρωμής με πλαστά στοιχεία, μέσα από τα οποία γινόταν προσπάθεια άντλησης χρηματικών ποσών, σε βάρος βέβαια του Δήμου», εξηγεί ο κ. Κασσιμάτης. «Όλες οι διαταγές αφορούν έργα τα οποία είτε δεν έγιναν ποτέ είτε έγιναν με διαδικασίες μη νόμιμες. Οι διαταγές αφορούν τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή, ωστόσο, στην κατάθεσή μας, αναφέραμε ότι η έρευνα που διενεργείται από τη δικαιοσύνη θα πρέπει να επεκταθεί και σε προηγούμενες χρονικές περιόδους. Το αν θα το κάνει αυτό και με ποιο τρόπο, θα το κρίνει η ίδια η δικαιοσύνη», συμπληρώνει.

Το ιστορικό
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσιμάτης στη διάρκεια της κατάθεσής του, παρέδωσε στοιχεία που καταρχήν τον υποψίασαν πως κάτι δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά με τις λειτουργίες του Δήμου, με διαδικασίες κατάτμησης έργων και απευθείας αναθέσεων αλλά και εγκρίσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο τροποποιήσεων προϋπολογισμού, προκειμένου να πληρωθούν διαταγές πληρωμής. «Στη συνέχεια αναφερθήκαμε σε στοιχεία που ήρθαν στην κατοχή μας σχετικά με τις συγκεκριμένες δύο διαταγές πληρωμής», λέει ο κ. Κασσιμάτης. «Όταν λάβαμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, απευθυνθήκαμε στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, ο οποίος και τα παρέδωσε στη δικαιοσύνη. Ετσι, στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, κληθήκαμε να καταθέσουμε ως μηνυτές», προσθέτει. «Για εμάς, η υπόθεση αυτή αποτελεί μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. Κατ’ αρχήν, δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι που χρειάστηκε να εξεταστούμε ως μηνυτές σε αυτή την υπόθεση, για τον πολύ απλό λόγο ότι ο Δήμος έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από μεγάλες υποθέσεις σκανδάλων, διαπλοκής και διαφθοράς. Όταν λοιπόν βρισκόμαστε ξανά στη φάση διερεύνησης μίας τέτοιας υπόθεσης, κανείς δεν μπορεί φυσικά να επιχαίρει», τονίζει.
Ωστόσο, όπως εξηγεί, η εντιμότητα, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στις λειτουργία του Δήμου, είναι ένα αδιάσπαστο τρίπτυχο, επομένως η παράταξή του ήταν επόμενο να συμβάλλει στην αποκάλυψη των στοιχείων που αυτό το διάστημα διερευνά η δικαιοσύνη, ώστε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: Ημέρα τση Ζακυθος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: