Τα αίτια της αιφνιδιαστικής εισαγγελικής παρέμβασης στο δήμο αποκάλυψε η δημοτική παράταξη «Ζακυνθινή Αναγέννηση»


Παρασκευή 30 Ιούνη –  Έκτακτη συνέντευξη τύπου της δημοτικής κίνησης «Ζακυνθινή Αναγέννηση» με θέμα σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του Δήμου Ζακύνθου.

Συνέχεια στην αιφνιδιαστική  εισαγγελική έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου με την επίσκεψη της εισαγγελέως Ζακύνθου στο δημαρχιακό κατάστημα, έδωσαν με συνέντευξη που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ ο επικεφαλής της «Ζακυνθινής Αναγέννησης»  δημοτικός σύμβουλος  Αντώνης Κασσιμάτης και ο  δημοτικός σύμβουλος Ακης Ζήβας.

 Να σημειωθεί ότι η  εισαγγελική μετάβαση στο δημαρχικό μέγαρο,έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ η παραγγελία στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου για διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βουλευτή Ζακύνθου, Σταύρο Κοντονή. 

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης έδωσαν στοιχεία για σοβαρό οικονομικό σκάνδαλο, που αφορά την διαδικασία πληρωμής- μέσω δύο  δικαστικών εντολών – 13 αναθέσεων έργων συνολικού ύψους 300.000 ευρώ.  Τα έργα φαίνεται να  πραγματοποιήθηκαν στους τομείς της αποκομιδής απορριμάτων, την αντιπλημμυρική προστασία και την πυροπροστασία  μέσα στο 2016 από ένα εργολάβο.

Συγκεκριμένα οι αποφάσεις του δημάρχου για την ανάθεση των έργων και  οι αριθμοί πρωτοκόλλων τους , οι σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για την σκοπιμότητα εκτέλεσης των έργων  και της οικονομικής επιτροπής για την βεβαίωση κωδικού πίστωσης για τα έργα που μνημονεύονται στις δικαστικές εντολές πληρωμής δεν έχουν καμία σχέση με το περιεχόμενο των πραγματικών αποφάσεων  όπως αυτές έχουν αναρτηθεί  στην διαύγεια και τα  πρακτικά συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μετά την εκδοσή των εντολών πληρωμής δεν υπήρξε αίτημα ανακοπής εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ως όφειλε. Αυτές κατέστησαν τελεσίδικες και άρα εκτελεστέες. Υπήρξε μάλιστα και απόφαση τροποποίησης του προϋπολογισμού του δήμου στην 11η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 29/5/2017 προκειμένου να πληρωθούν δικαστικές αποφάσεις ύψους 150.000 ευρώ.

Μετά την διαπίστωση αυτών των παράξενων διαδρομών των αποφάσεων από την «Ζακυνθινή Αναγέννηση» και την συλλογή στοιχείων, ενημερώθηκε ο υπουργός δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής,  ο οποίος κάνοντας  χρήση του Αρθρου 30 παρ. 1, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το οποίο αναφέρει πως «ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει το δικαίωμα να παραγγείλει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε αξιόποινη πράξη», έδωσε παραγγελία για  την προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελικής αρχής.

Αναμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες καταλόγισε στον δήμαρχο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αντώνης Κασσιμάτης, τονίζοντας  ότι εφόσον η δικαστική έρευνα καταλογίσει και ποινικές ευθύνες προσώπων στην δημοτική αρχή θα θέσει και  θέμα παραιτήσεων.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: