«Σκουπίδια: Η επιδημία των αναθέσεων»


6e3e4d7cb54382448c2df13e3c05dc35_w1050_h530_cp

Του Ηλία Β. Μακρή

(Απάντηση στο Δ.Τ της Δημοτικής Αρχής στο διαδίκτυο και στον ΕΡΜΗ της 07/12) 

Ενοχλήθηκε η Δημοτική Αρχή, από σχόλιό μου στο στον προσωπικό μου λογαριασμό στο face book, σε ένα υπέροχο άρθρο του Θανάση Καραΐσκου για το πρόβλημα των σκουπιδιών που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα EΡΜΗΣ στις 02/12.  Η ενόχληση αυτή έγκειται στο ότι  αναρωτιόμουν, αν τελικά η κατάληξη θα ήταν να εμφανιστεί ένας ιδιώτης, ως ο από μηχανής θεός και ποιός άραγε θα ήταν αυτός,  που θα έδινε «λύση» στο αδιέξοδο των σκουπιδιών,  που τώρα πλέον είμαι βέβαιος ότι τεχνηέντως δημιούργησε η Δημοτική Αρχή.

Ας δούμε όμως αν είναι βάσιμος ή αβάσιμος ο προβληματισμός που εξέφρασα στην σελίδα μου, εστιάζοντας μόνο στα γεγονότα:

  1. Απόφαση του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ στις 30/11/2016 με την οποία αξιοποιώντας την μη αποκομιδή, την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την μη απάντηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο ( δεν υπήρχε ακόμη η απόφαση της απόρριψης), προχωράνε σε απόφαση ανάθεσης, μετά από διαπραγμάτευση για την ενοικίαση του εξοπλισμού της ενδιάμεσης λύσης.
  2. Την 21-11-2016 απόφαση ανάθεσης για μεταφορά στον κλειστό Σκοπό (!!!) ανακυκλώσιμου υλικού αξίας 20.000 €, δηλαδή, σχετικά μεγάλη ποσότητα.
  3. Την 18-10-2016 απόφαση του ΦΟΣΔΑ με την οποία επίσης αναθέτει την λειτουργία του ΚΔΑΥ σε ιδιώτη – η γνωστή ιστορία με την οποία παραχώρησε την εκμετάλλευση του ανακυκλώσιμου υλικού σε εταιρεία, η οποία έδωσε 100% έκπτωση ( δηλαδή θα δουλεύει τσάμπα!!!) για την λειτουργία του ΚΔΑΥ.
  4. Την 29-9-2016 άλλη απόφαση ανάθεσης του ΦΟΣΔΑ σε ιδιώτη.

Επιπλέον το αδιέξοδο στήθηκε τεχνηέντως επειδή:

  • Η Ζάκυνθος διαθέτει ήδη δύο αδειοδοτημένους χώρους (Γαλάρο και Ορθονιές), για την ενδιάμεση λύση.
  • Η ΠΙΝ ενέκρινε από το 2015 πίστωση 2,5 εκατομμύρια για να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στην ενδιάμεση – προσωρινή λύση και δεσμευμένη πίστωση 35εκατομμυρίων, που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στα Ιόνια νησιά.
  • Η Ζακυνθινή Αναγέννηση, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει προτείνει στο Δ.Σ, προσωρινή χρήση του κυττάρου του Σκοπού, με αυστηρά καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, γιατί οι κάτοικοι που αντιδρούν έχουν απόλυτο δίκιο και ταυτόχρονη δέσμευση για την αποκατάσταση του Σκοπού, ενώ παράλληλα θα προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια και παραλαβή του εξοπλισμού της ενδιάμεσης λύσης.
  • Τι έμεινε τελικά από τα ταξίδια της Δημοτικής Αρχής σε Καλαμάτα και Βερολίνο; Οι λόφοι και τα βουνά των σκουπιδιών μέσα στην πόλη και στα χωριά και συνακόλουθα η επαπειλούμενη Δημόσια Υγεία!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και μια εκτίμησή μου, υποκειμενική μεν, αλλά του Δημοσίου Υπαλλήλου με μακρόχρονη θητεία σε Οικονομική Υπηρεσία ΝΠΔΔ: Ο λόγος για τον οποίο το ένταλμα του διαγωνισμού επεστράφη αθεώρητο, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, είναι ένα παιδαριώδες λάθος! Που ακούστηκε διεθνής διαγωνισμός να προκηρύσσεται από αναρμόδιο φορέα! Παρεμπιπτόντως, σας έχει ενημερώσει κανένας τι σημαίνει για την φερεγγυότητα σας, να σας απορρίπτει το Ελεγκτικό Συνέδριο διεθνή διαγωνισμό; Και όταν είστε τόσο αναξιόπιστοι πώς να σας εμπιστευτούν οι κάτοικοι του Καλαμακίου,  ό,τι και αν τους λέτε για αποκατάσταση του Σκοπού και για ενδιάμεση λύση; Πώς να μην αντιδρούν;

Τέλος, αυτή η «επιδημία αναθέσεων» συσχετιζόμενη με τα “παιδαριώδη λάθη” (εσκεμμένα μήπως;;;) του εντάλματος, ως αναντίρρητα γεγονότα,  νομίζω ότι ενισχύουν τον προβληματισμό που εξέφρασα στην προσωπική μου σελίδα στο face book για τον ιδιώτη από μηχανής θεό των σκουπιδιών!

Συμπεράσματα της υπόθεσης σκουπίδια συνολικά:

Φταίει ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επειδή εσείς δεν ανταποκρίνεστε στα δικαιολογητικά και στην ολοκλήρωση του φακέλου που προϋποθέτει η ωρίμανση του έργου του Λίβα!

Φταίει ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δεν έκλεισε τα μάτια του μπροστά στα “παιδαριώδη λάθη” του εντάλματος της ενδιάμεσης λύσης, με αποτέλεσμα να σας το επιστρέψει αθεώρητο.

Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά και πανελλαδικά και φυσικά, ως είθισται, για όλα φταίει ο Κοντονής!!!

Μην περιμένετε να σας κάνω δώρο το ελαφρυντικό της βλακείας και της ανικανότητας! Είστε ικανότατοι, αλλά μόνο για να παίζετε μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος της Δημόσιας Υγείας με αρκετά ύποπτες προεκτάσεις και πολλά γκρίζα σημεία, που χρήζουν διερεύνησης. 

            Όσο για τους γάτους των Ιμαλάϊων: Παιδιά ψυχραιμία! Είναι γνωστό ποιούς εξυπηρετεί το συγκρότημα Λαμπράκη που διοικεί ο κ. Ψυχάρης, όπως είναι γνωστή η αντιμετώπιση του εν λόγω κυρίου και λοιπών, «επιφανών», επωνύμων, από την κυβέρνηση σχετικά με κάτι πόθεν έσχες, δεσμεύσεις χρημάτων,  την εξέτασή του από την επιτροπή της βουλής, αλλά και τις εγκάρδιες σχέσεις του με τον αρχηγό σας. Είναι επίσης γνωστές  οι υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, Μπόγιαρντ των Panama Papers κ.ά, που πολύ φιλότιμα το κόμμα σας προσπάθησε να πάνε στα αζήτητα… Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, γιατί και το θράσος έχει όρια….

Τέλος, και σε σχέση με την επιχειρούμενη λάσπη προς το πρόσωπό μου:

Αν και γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είμαι εκπαιδευτικός, ούτε ποτέ υπήρξα στο παρελθόν,  λέτε συνειδητά ψέματα, επειδή  βολεύει την άθλια προπαγάνδα σας,  να λέτε ότι είμαι εκπαιδευτικός και ότι  η παρουσία μου στον ΣΥΡΙΖΑ επιτελείται  σε βάρος του εκπαιδευτικού έργου. Ρίξε λάσπη, στο τέλος όλο και κάτι θα μείνει! Αυτή είναι η τακτική σας. Είμαι Μόνιμος, Δημόσιος Υπάλληλος, με προϋπηρεσία 26 ετών, διοικητικός, με απόσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ, ως επιστημονικός συνεργάτης και  ως αποσπασμένος  δεν εξαρτώμαι και οικονομικά από το κόμμα που έχω την τιμή να είμαι μέλος. Η τακτική σας είναι παμπάλαια.  Επιχειρείτε μέσω της προσωπικής επίθεσης σε εμένα να ρίξετε λάσπη στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλη μου τιμή ωστόσο, να ασχολείται τόσο επίμονα με τα σχόλια που κάνω στο Face Book, ολόκληρη η Δημοτική Αρχή!

Σας ευχαριστώ πολύ, αισθάνομαι βαθύτατα υποχρεωμένος!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: