«Μήπως εκτός από τις φυσικές καταστροφές υπάρχει και κάτι επίσης προβληματικό για την χώρα μας , Η ΝΔ του κ Μητσοτάκη;» Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου


cf83cf85cf81ceb9ceb6ceb1-ceb6ceb1cebacf85cebdceb8cebfcf85

1/12/2016: Με τον τίτλο: «Μία οφειλόμενη απάντηση στη ΝΔ»  σχολίασε την ανακοίνωση της ΝΔ, το γραφείο τύπου της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την στιγμή της σιωπής, το θράσος και η άγνοια φαίνεται να πλεονάζει στην ΝΔ του κ Μητσοτάκη.

Αυτό επιβεβαιώνει η τοπική εκδοχή της καταστροφολογίας την οποία προκρίνει η ανακοίνωση των τομεαρχών της ΝΔ ( 29/11) με αφορμή τις δύσκολες ώρες, που βιώνει η Ζάκυνθος.

Μετά από ένα μήνα με τα σκουπίδια στους δρόμους και την δημόσια υγεία σε κίνδυνο. Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις πλημμύρες του Σαββατοκύριακου.

Η ΝΔ θυμήθηκε την προσφυγή στο ΣτΕ το 2013 για την χωροθέτηση στο Λίβα. Μήπως ξεχνάει ότι και δικά της στελέχη προσυπέγραψαν τότε την προσφυγή άλλα και τις μέχρι πρόσφατα τοποθετήσεις του δημάρχου κ Κολοκοτσά .

Αλήθεια όμως ήταν η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 2013, που:

  • Παρέτεινε παράνομα την λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Σκοπό μετά το 2005 όταν έληξε η περίοδος ζωής του;

  • Εμπόδισε όλα αυτά τα χρόνια την υλοποίηση προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης με προ-διαλογή, ανάκτηση και ανακύκλωση για την μείωση των απορριμάτων , που θα κατέληγαν στον Σκοπο;

  • Οδήγησε την σημερινή Δημοτική Αρχή – με τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νησί να κατέχουν θέσεις αντιδημάρχων- σε μια συνεχή μετάθεση-αναβολή της χωροθέτησης, για δύο ολόκληρα χρόνια ; Γεγονός που αποτελεί την αιτία της σημερινής επικίνδυνης κατάστασης με τα σκουπίδια στους δρόμους

  • Ανέστειλε – λόγω ανεπάρκειας του φακέλου – την ολοκλήρωση του διαγωνισμού προμήθειας του εξοπλισμού της ενδιάμεσης λύσης, μετά την τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τον προσυμβατικο ελέγχου νομιμότητας;

  • Αλήθεια για αυτό το θλιβερό κρεσέντο ανικανότητας ευθύνεται η προσφυγή στο ΣτΕ το 2013;

Και μήπως την ίδια περίοδο δεν υπήρξε :

  • Η έγκριση της Περιφέρειας για χρηματοδοτήσει του δήμο με 2.5 εκατομμύρια για την ενδιάμεση μεταβατική λύση από το 2015.

  • H δέσμευση 34 εκατομμύρια ευρώ  για τη μόνιμη και οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων στα Ιόνια νησιά.

  • Η προσπάθεια για εξεύρεση χώρου για την ενδιάμεση λύση με πρωτοβουλία του υπουργού και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή

  • Καθώς και οι πρόσφατες προσπάθειες, που δρομολογήθηκαν μετά την κυβερνητική σύσκεψη ( 22/11) και την παρέμβαση του γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Όσον αφορά την δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπισε η Ζάκυνθος με τις πλημμύρες του Σαββατοκύριακου και τις συνέπειες τους θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε ότι τις δύσκολες εκείνες στιγμές υπήρξε εξαιρετική κινητοποίηση των μηχανισμών της πολιτικής προστασίας.

Με την άμεση παρέμβαση της – ενισχυμένης με δύο κλιμάκια – πυροσβεστικής υπηρεσίας. Με πάνω από 70 περιστατικά απεγκλωβισμού από πλημμυρισμένα σπίτια και αυτοκίνητα καθώς αντλήσεως υδάτων από οικίες και επιχειρήσεις, καθώς και την μεταφορά ατόμων στον ΟΔΑΖ. Με την άμεση παρουσία δύναμης της ΕΜΑΚ.

Με αστυνομικές δυνάμεις σε επιφυλακή και παρεμβάσεις για την διευθέτηση της κυκλοφορίας.

Με την συγκρότηση συνεργείων μηχανικών Περιφέρειας και Δήμου και την χρησιμοποίηση δημόσιου και μισθωμένου εξοπλισμού για παρεμβάσεις για την διευκόλυνση της απορροής των υδάτων. Ενώ υπήρξε άμεση έγκριση του αιτήματος του Περιφερειάρχη για κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και άμεση συγκρότηση συνεργείων περιφέρειας και δήμου για την καταγραφή των ζημιών για αποζημιώσεις.

Σίγουρα πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα για την θωράκιση της Ζακύνθου από τις πλημμύρες.

Κρίσιμο ζήτημα πέρα από τον συστηματικό καθαρισμό και την συντήρηση φρεατίων, τάφρων και χειμάρρων, αποτελεί ο σχεδιασμός, η χρηματοδότηση και η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου συνολικής διευθέτησης των χειμάρρων απορροής στις περιοχές ,που λειτουργούν σαν τελική λεκάνη υποδοχής των υδάτινων όγκων»

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: