«Μνήμη σημαίνει Αντίσταση» Ο Συριζα Ζακύνθου για την επέτειο του Πολυτεχνείου


cf83cf85cf81ceb9ceb6ceb1-ceb6ceb1cebacf85cebdceb8cebfcf85

Σαράντα τρία χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, αντιλαμβανόμαστε ότι η υπεράσπιση της δημοκρατίας, το δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή, δηλαδή, τα αυτονόητα για μια δημοκρατική και Ευρωπαϊκή χώρα, τελικά κατακτώνται με αγώνες και θυσίες. Προφανώς το σύνθημα του Πολυτεχνείου, «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», καθίσταται επίκαιρο, ωστόσο, το Πολυτεχνείο απέδειξε πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δίνονται ποτέ.

Σήμερα, μέσα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, αγωνιζόμαστε ενάντια στην σύγχρονη Φεουδαρχία που προσπαθούν να επιβάλλουν στην Ευρώπη και παγκόσμια, τα μεγάλα χρηματοοικονομικά συμφέροντα.

Παλεύουμε ενάντια στην εργασιακή απορρύθμιση.

Παλεύουμε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία.

Το σύστημα της διαφθοράς και διαπλοκής, η ντόπια οικονομική ελίτ και τα ΜΜΕ που την υπηρετούν πιστά, προσπαθούν διαρκώς να θέσουν εμπόδια στη βελτίωση της καθημερινότητας του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Αυτοί που για δεκαετίες λεηλάτησαν την ελληνική κοινωνία, επενδύοντας στη φτώχεια, το ρατσισμό, την ανεργία, απαξιώνοντας παράλληλα κάθε δημόσιο αγαθό, γνωρίζοντας ότι οι ημέρες τους είναι μετρημένες, “παίζουν τα ρέστα τους”, στοχεύοντας στην αριστερή παρένθεση με τις πλάτες των πιο χυδαίων, νεοφιλελεύθερων εκφραστών της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όμως, για εμάς, έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια, σημαίνει σταθερές θέσεις εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, προστασία των αδυνάτων και αναδιανομή πλούτου και ισχύος προς τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία, δηλαδή, ό,τι ακριβώς συνιστά τροχοπέδη στη συσσώρευση πλούτου στα χέρια των λίγων.

Σε μια εποχή ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, σε μια εποχή που η ίδια η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή σημασία για την Ευρωπαϊκή και παγκόσμια άρχουσα ελίτ, είναι χρέος των λαών να αντισταθούν απέναντι στο σκοτάδι και στον πόλεμο. Ωστόσο, στην ΕΕ τα μαύρα σύννεφα του νεοναζισμού πυκνώνουν ανησυχητικά. Στην Ελλάδα, αν και ο λαός της στάθηκε όσο κανένας άλλος στο πλάι των προσφύγων, ο φασισμός προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι και η ρατσιστική ρητορική του μίσους (ενίοτε και εκ του άμβωνος), συνεχίζει να βρίσκει έδαφος, πατώντας πάνω στον φόβο για το διαφορετικό. Να σταθούμε εμπόδιο σε κάθε Χρυσαυγίτη που στοχοποιεί τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι δικαίωμα όλων ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος και θρησκείας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας στον σκοταδισμό και την αθλιότητα του νεοναζισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κοινωνία να αμφισβητήσει αυτόν τον κόσμο που δεν μας χωράει. Να αμφισβητήσουμε την Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, των κλειστών συνόρων, των εθνικισμών, των αυταρχικών πρακτικών και της λιτότητας. Να παλέψουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Επειδή η εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο αντιδικτατορικός αγώνας παραμένουν ζωντανοί, όσο ο ελληνικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για έναν κόσμο δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.

Μνήμη σημαίνει αντίσταση!

Ζάκυνθος 16/11/2016

Το γραφείο τύπου της

ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: