«Κρίσιμης σημασίας εξελίξεις με την παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου, στην εκδίκαση ακύρωσης του συμβολαίου των 15.000 στρεμμάτων στην περιοχή του ναυαγίου» Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου.


diki_oreina

Ζάκυνθος 2/11/2016: Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συνέντευξη του συνήγορου εκκλησίας, κατοίκων και φορέων κ Διον. Γκούσκου,  που ζητούν την ακύρωση του συμβολαίου για  αγοραπωλησία στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου. 

«Κρίσιμης νομικής αλλά και πολιτικής σημασίας εξελίξεις δρομολογούνται μετά την πρόσθετη παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου, στην εκδίκαση της υπόθεσης για την ακύρωση του συμβολαίου αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα (2/11)  ο δικηγόρος της εκκλησίας, των κατοίκων, και των φορέων που ζητούν την ακύρωση του συμβολαίου, κ Δ. Γκούσκος, ανακοινώθηκε ότι έγινε δεκτό το αίτημα αναβολής της εκδίκασης για την 1η Φεβρουαρίου 2017. Αιτία της αναβολής αποτέλεσε η αναγκαιότητα συνεκδίκασης της αγωγής των εναγόντων με την πρόσθετη παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου λόγω της σπουδαιότητας της.

Στην ίδια συνέντευξη επίσης ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση του ελέγχου των ποινικών ευθυνών από τον εισαγγελέα διαφθοράς και η αποστολή του φακέλου της υπόθεσης στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών για ορισθεί δικάσιμος.

Σαν ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου θεωρούμε εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η ολιγωρία των δημόσιων υπηρεσιών – που τον Απρίλιο του 2014 οδήγησαν στην διάθεση παράνομων εγγράφων προκειμένου να συναφθεί το περίφημο “συμβόλαιο”- σήμερα έχει αντικατασταθεί από την ενεργό θέση και άποψη του δημοσίου υπέρ της ακύρωσης του συμβολαίου.

Χαιρετίζουμε ακόμα την αμετάκλητη δρομολόγηση της διαδικασίας καταλογισμού και των ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που ήδη εχει κερδηθεί ενισχύει την εμπιστοσύνη μας.

Θα είμαστε σταθεροί συμμέτοχοι στην κοινωνική διαδικασία για την ανάδειξη της ανηθικότητας και της αρπαχτής που σηματοδοτεί η περίφημη αγοραπωλησία»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: