«Πιστώθηκε την Παρασκευή 30/9 το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους 537 δικαιούχους της Ζακύνθου» Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


cf83cf85cf81ceb9ceb6ceb1-ceb6ceb1cebacf85cebdceb8cebfcf85

Ζάκυνθος 4/10/2016: Στην έναρξη καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης αναφέρεται με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου. Ειδικότερα τονίζεται: 

«Ξεκίνησε η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους 30 δήμους – μεταξύ των οποίων και ο δήμος Ζακύνθου.

Ειδικότερα για τον δήμο μας, όπου μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 537 αιτήσεις, που αντιστοιχούν σε 1389 ωφελούμενους συμπολίτες μας, οι οποίοι υπέβαλαν αιτήσεις από τον Ιούλιο μέχρι και τον Αύγουστο – το μηνιαίως καταβαλλόμενο ποσό ανέρχεται στις 124.000 ευρώ μέχρι στιγμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβολή αιτήσεων παραμένει ανοικτή και μπορούν να υποβάλλονται συνεχώς αιτήσεις δικαιούχων.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από την 1/1/2017 θα επεκταθεί σε ολόκληρη την χώρα ενώ στο σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε έχουν προβλεφθεί πιστώσεις 760 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται να καλύψουν περισσότερα από 270.000 νοικοκυριά που διαβούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Όπως είναι γνωστό η πολική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΠ, από την πρώτη την στιγμή της συγκρότησης της έθεσε στο επίκεντρο την καταπολέμηση της ανθρωπιστική κρίσης. Ενώ το πρώτο νομοσχέδιο που ψήφισε ήταν αυτό που έδωσε δωρεάν ρεύμα και νερό, κάρτα σίτισης και επιδότηση ενοικίου σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Σήμερα με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που δεν αποτελεί μόνο εισοδηματική ενίσχυση άλλα και διασύνδεση με άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά αλλά και ενεργοποίηση των δικαιούχων για επιστροφή στην εργασία και στην κοινωνική επανένταξη, προχωρούμε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας των κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας»

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: