ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου: “ Με POS από Βουλγαρία και Μάλτα, χάνονται εκατομμύρια ευρώ από τον ΦΠΑ στα νησιά Απαιτείται άμεση παρεμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών”


cf83cf85cf81ceb9ceb6ceb1-ceb6ceb1cebacf85cebdceb8cebfcf85

Ζάκυνθος 1/8/2016: Η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να ενεργοποιήσει άμεσα του ελεγκτικούς μηχανισμούς στην κατεύθυνση της αποκάλυψης και της παραδειγματικής τιμωρίας των εμπλεκομένων στο κύκλωμα Αυτό. τονίζεται σε δελτίο τύπου της ΝΕ μετά την αποκάλυψη της «Αυγής»

Αναλυτικά:

«Την υπόθεση μεγάλου κυκλώματος φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, με εμφανή παρουσία στη νησιωτική κυρίως Ελλάδα φέρνει στο φως η εφημερίδα «Αυγή». ( 31/8/2016)

Το κύκλωμα πουλάει τεχνογνωσία φοροδιαφυγής και καταστρατήγησης των capital controls σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς με υψηλή τάση στη φοροδιαφυγή, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και γνωστά νυχτερινά μαγαζιά, με αποτέλεσμα να υπάρχει φοροαποφυγή δεκάδων ή ακόμη και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εταιρείες με τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα προμηθεύουν άλλες επιχειρήσεις με τερματικά λήψης καρτών ( POS) από ξένες χώρες, όπως η Μάλτα, η Βουλγαρία, αλλά και άλλες. Με αυτόν, τον τρόπο, οι όποιες συναλλαγές πραγματοποιηθούν, για αγορά προϊόντων, διαμονή, εστίαση κ.λπ. εκκαθαρίζονται απευθείας στο εξωτερικό. Επομένως, οι συναλλαγές δεν «περνούν» από τα συστήματα ούτε της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αλλά ούτε και της Τράπεζας της Ελλάδος. Είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο συνιστά «καραμπινάτη» υπόθεση φοροδιαφυγής, παραβίαση των κεφαλαιακών ελέγχων και προνομιακή ενίσχυση ρευστότητας με παράνομη εξαγωγη κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου δείχνουν ότι τα έσοδα από ΦΠΑ σε νησιά, όπως για παράδειγμα, η Μύκονος, παρουσιάζουν υστέρηση έναντι των στόχων κατά 62%! Παράλληλα, σε άλλα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ρόδος, η Κως και η Ζάκυνθος, η απόκλιση έναντι των στόχων κυμαίνεται από 35% έως 40%.

Περαν της αναμφισβητητης αδικίας, αυτής της μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής, για τα συνήθη υποζύγια των φορολογικών βαρών ( μισθωτούς και συνταξιούχους ) είναι σαφες ότι συνιστά και αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους συνεπείς φορολογικά επαγγελματίες και επιχειρηματίες η οποίοι και ΦΠΑ αποδίδουν και το εισόδημα τους δηλωνουν κανονικά»

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: