Με 2,5 εκατομμύρια Ευρω επιχορηγείται το Νοσοκομείο για την άμεση εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του


9cd603434e08315586f1e1ece7989027_w1050_h530_cp

Ζάκυνθος 7/7/2016-Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΕ Ζακύνθου του ΣYΡΙΖΑ για την επιχορήγηση του νοσοκομείου :

«Σε μιά νέα κίνηση ανάταξης και επούλωσης των τραυμάτων που προκάλεσαν στην δημόσεια υγεία οι μνημονιακές πολιτικές των κυβερνησεων ΝΔ και Πασόκ, προχώρησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με την άμεσση επιχορήγηση ύψους 700 εκατομυρίων Ευρώ εξαλείφεται η θηλειά θανάτου των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων, που χρονολογούνται ακόμα απο το 2012. Αποκαθίστατια ετσι εκ νέου η εμπιστοσύνη με τους πάσης φύσεως προμηθευτές φαρμακευτικού, υγειονομικού και εφοδιαστικού υλικού καθώς και υπηρεσιών. Διασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων στον παρόντα χρόνο και μελλοντικά. Επιτυγχάνεται η σταθεροποίηση του συστήματος υγείας και ενισχύεται και η ρευστότητα στην αγορά.

Ειδικώτερα το νοσοκομείο Ζακύνθου επιχορηγείται με 2.470.000 Ευρώ για την άμεση εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών- μέχρι και τον Μάρτιο του 2016 -σε πάσης φύσεως υλικά και υπηρεσίες.

Ο  προϋπολογισμός  του  διαμορφώνεται πλέον – μετά την νέα τροποποίηση – στα

6. 570. 000 Ευρώ ( αύξηση 160%) και διασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του. Δεν θα ξαναδούμε την τραγική εικόνα της περιόδου 2012-2013 με τον κίνδυνο της κατάρρευσης του νοσοκομείου από έλλειψη φαρμάκων , υγειονομικού υλικού, καυσίμων κλπ.

Η γενναία αυτή επιχορήγηση – σε συνδυασμό με τα πλεονάσματα στην εκτέλεση του υπάρχοντος προυολογισμού – αλλά και οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται για πρωτη φορά μετά από την περίοδο 2010-2015 αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την στήριξη και ενίσχυση του μοναδικού νοσηλευτετικού ιδρύματος στην Ζάκυνθο»

 

Advertisements
Comments
2 Σχόλια to “Με 2,5 εκατομμύρια Ευρω επιχορηγείται το Νοσοκομείο για την άμεση εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του”
 1. Ο/Η ΑΜΠΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ λέει:

  ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΟΣΟΥ 2.474.000,00 ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΙΚ.ΕΤΟΥΣ 2016 , ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ .
  ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π/Υ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΙΚ.ΕΤΟΥΣ 2016 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ. ΔΗΛ. ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ,ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ , ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΙΑΤΡΩΝ, ΥΓΕΙΟΝ.ΥΛΙΚΟΥ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΛΠ.

  • Ο/Η Αντωνης Κασσιματης λέει:

   1) Το νοσοκομείο επιχορηγείται έκτακτα με 2.5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 60% του αρχικού προϋπολογισμού για το 2016. Αυτό τι σηματοδοτεί υποχρηματοδότηση η μήπως γενναία επιχορήγηση;

   2) Τα χρήματα θα δοθούν στους προμηθευτές μέχρι τέλους Αυγούστου. Παραθέτουμε την σχετική δήλωση του αν. υπουργού υγείας στους νέους διοικητές : «Η Νο 1 υποχρέωσή σας είναι μέχρι τον Αύγουστο να έχετε δώσει 605 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσετε τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων. Αυτά τα χρήματα υπάρχουν και πρέπει να «πέσουν» στην αγορά. » ( βλ. δελτίου τύπου 30/6/2016 υπουργείου υγείας). Είναι να απορεί κανείς άραγε καμία εγκύκλιος δεν έχει έρθει από την 6η ΥΠΕ στο νοσοκομείο;
   Δυστυχώς για κάποιους θα πρέπει να τρέξουν για την διαδικασία της ενταλματοποίησης….

   3) Αλήθεια όταν εξοφλούνται όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι τον Μάρτιο του 2016 στους προμηθευτές δεν αποκαθίσταται η αξιοπιστία του νοσοκομείου και δεν εξομαλύνεται η ροή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού και για το μέλλον;

   4) Η επιχορήγηση των 2.5 εκατομμυρίων θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2016 , μετά από σχετική τροποποίηση του και αυτός πλέον διαμορφώνεται στα 6.570.000 ( αύξηση κατά 160%). Αυτό που γνωρίζουν πρωτοετείς φοιτητές λογιστικής αλήθεια αγνοούν έμπειροι υπάλληλου οικονομικών υπηρεσιών;

   5) Αλήθεια ο προϋπολογισμός τρέχουσας χρήσης πριν την τροποποίηση ( αυξημένος από 500.000 έως 800. 000 σύμφωνα με δηλώσεις στις τοπικές εφημερίδες συνδικαλιστών του νοσοκομείου) δεν επαρκεί για τις ανάγκες μέχρι το τέλος του χρόνου; Κανείς δεν το έχει ισχυριστεί δημόσια ούτε και διατυπώθηκε συγκεκριμένο αίτημα -πόσο πλην της γενικολογίας περί υποχρηματοδότησης.

   6) Οι προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού ( 5+2) δεν συνεπάγονται αύξηση πιστώσεων για μισθοδοσία ; Ακόμα η προκήρυξη των 7 θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ δεν σημαίνει διασφάλιση επί πλέον πιστώσεων για το νοσοκομείο;

   Τι να κάνουμε το σενάριο της υποχρηματοδότησης δεν βγαίνει….

   Αντώνης Κασσιματης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: