«Μετεξεταστέος Στα Μαθηματικά» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Δήλωση του συντονιστή της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ


dsc_0983

Δεν είναι ένα και δύο τα ζητήματα στα οποία πιάνεται αδιάβαστος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ζακύνθου στην τελευταία ανακοίνωσή του.

  1. Θυμίζουμε ότι το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα έρχεται σε εφαρμογή της συμφωνίας του καλοκαιριού του 2015 (αυτού που ο κ. Κόκλας ονομάζει «το πιο βαρύ μνημόνιο») και που ψηφίστηκε στη Βουλή ΚΑΙ από τη Νέα Δημοκρατία στις 13 Αυγούστου 2015.
  2. Θυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ επιβάρυνε τον ελληνικό λαό με μέτρα 63 δις και η κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά εφάρμοσε τη συμφωνία που είχε ως αποτέλεσμα μέτρα 5,6 δις.
  3. Ο λεγόμενος «κόφτης» δεν θα επιφέρει ούτε ένα ευρώ μέτρα παραπάνω. Κι αυτό γιατί θα ενεργοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που η ελληνική οικονομία βρεθεί εκτός στόχων. Είναι πεποίθηση τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και των ευρωπαίων εταίρων είναι ότι αυτό δεν θα χρειαστεί γιατί ήδη κινούμαστε πάνω από τους στόχους.  Άρα ουσιαστικά ο μηχανισμός θα νομοθετηθεί μεν αλλά δεν θα εφαρμοστεί καθώς δεν θα χρειαστεί. 

Οι σημερινοί στόχοι είναι: 

-0.25για το 2015. (Πετύχαμε πλεόνασμα +0.7)

+0.5για το 2016

+1.5για το 2017

+3.5 για το 2018

Ας δούμε τι είχε συμφωνήσει η ΝΔ στο δεύτερο μνημόνιο:

+3.0%για το 2015 (+5.7 δις μέτρα)

+4.2%για το 2016 (+6.5 δις μέτρα)

+4.5 %για το 2017 (+5.3 δις μέτρα)

+4.5%για το 2018 (+2.0 δις μέτρα)

Δηλαδή με την Νέα Δημοκρατία θα είχαν χρειαστεί 20 περίπου δις ευρώ επιπλέον μέτρα τα οποία θα είχαν προέλθει από μία ακόμη μείωση μισθών και συντάξεων (από τις πολλές στις οποίες επιδόθηκαν) καθώς και επιπλέον φορολογία.

4. Είναι η πρώτη φορά που συζητιέται το ζήτημα του χρέους και που βρισκόμαστε μπροστά στον οδικό χάρτη για τη ρύθμισή του. Βεβαίως η Νέα Δημοκρατία θεωρούσε πάντα ότι το χρέος ήταν βιώσιμο κι έτσι αντί να συζητά για αναδιάρθρωση, αναγκαζόταν να παίρνει όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας.

Είναι εμφανές ότι δεν πρόκειται να απαντήσουμε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς στην άθλια επίθεση που δέχθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής και όσα ανυπόστατα αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ζακύνθου.

Είναι επίσης εμφανές ότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ζακύνθου είναι ανεπίδεκτος στα μαθηματικά κι επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, σταματήστε να θεωρείτε ότι δεν έχουμε μνήμη.

Δεν έχουμε ξεχάσει ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που προκάλεσε την κρίση, δεν έχουμε ξεχάσει ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκαν την κρίση μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 επιβάλλοντας ξανά και ξανά μέτρα σκληρής λιτότητας, που επιτέλους φθάνουν στο τέλος τους.

Όσο εσείς θα προσπαθείτε να μαζέψετε το αίτημα περί εκλογών που πόνταρε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα συνεχίσει την πορεία σταθεροποίησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ζάκυνθος 19/5/2016

Δήλωση του Συντονιστή της ΝΕ Ζακυνθου του ΣΥΡΙΖΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: