«Το γαρ πολύ της θλίψεως…» Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου σε ΝΔ και Πασοκ


cf83cf85cf81ceb9ceb6ceb1-ceb6ceb1cebacf85cebdceb8cebfcf85

Ζάκυνθος 19/5/2016: Με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις ανακοινώσεις της ΝΔ και του Πασόκ

«ΟΧΙ εταίροι της συμφοράς!

Δε θα σας κάνουμε τη χάρη να σταματήσουμε να επισημαίνουμε τα διαχρονικά σας ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ απέναντι στον Ελληνικό λαό.

Δε θα σας κάνουμε τη χάρη να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για να αντιστρέψουμε την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που έχετε επιφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην οικονομία και την κοινωνία.

Και φυσικά θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό προστατεύοντάς τον από τα ψέματά σας και την προπαγάνδα σας. Αλήθεια, θεωρείτε ότι οι πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου;

– Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ πως αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα 5,4 δις στην ΤΡΙΕΤΙΑ 2016-2018, σε εφαρμογή της συμφωνίας του Αυγούστου του 2015, την οποία ψηφίσατε και ΕΣΕΙΣ μεταξύ άλλων.

Και παρότι αυτή η συμφωνία έχει δύσκολα σημεία, τα οποία δεν ήταν ποτέ θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν πήγαμε ούτε βήμα παραπέρα από αυτήν τη συμφωνία και αντισταθήκαμε στις απαιτήσεις των δανειστών που ήθελαν έναν ακόμα πιο ασφυκτικό κλοιό στην ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Άλλωστε, αυτή η συμφωνία τέθηκε (για πρώτη φορά) στην κρίση του Ελληνικού Λαού και αυτός μας επανεξέλεξε το ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 2015.

Αλλά εσείς εμμένετε να μιλάτε για τις εκλογές του Γενάρη του 2015. Άραγε προσπαθείτε να συνέλθετε ακόμα από τη συνταραχτική εκλογική απόρριψη των κομμάτων σας και των νεοφιλελεύθερων ιδεών σας;

Γιατί αποκρύβετε όμως από το λαό τα επιπλέον 20 δις μέτρα ( πέραν των 62 δις της περιόδου 2010-2015) που θα έπρεπε να επιβληθούν στην ελληνική κοινωνία για να επιτευχθούν τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα (3 – 4.5 % και μάλιστα από το 2015) που είχατε αποδεχθεί.

Και χωρίς κουβέντα για το χρέος της χώρας, που ο κ Σαμαράς χαρακτήριζε και βιώσιμο !!

– Ενώ σήμερα η αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας αναγνωρίζεται από όλους.

Αλήθεια ποια είναι η θέση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρθρωση του χρέους; Εξακολουθείτε να το θεωρείτε βιώσιμο;

– Είναι αλήθεια πως για να επαναφέρουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος (που οι πολιτικές σας οδήγησαν σε αδιέξοδο), προωθήσαμε μια δύσκολη αλλά αναγκαία μεταρρύθμιση, με την οποία θα υπάρξουν κάποιες περικοπές στις υψηλές συντάξεις. Όμως προστατεύτηκαν πλήρως οι συντάξεις έως 1300 ευρώ (το 92.5% των σημερινών συνταξιούχων), ενώ θα υπάρξουν και αυξήσεις στις χαμηλότερες συντάξεις.

Εσείς από το 2010 μέχρι σήμερα μειώσατε 11 φορές οριζόντια τις συντάξεις μέχρι και 40%.

– Είναι αλήθεια πως θα υπάρξουν αυξήσεις στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών με υψηλά εισοδήματα, όμως θα υπάρξουν και για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μειώσεις στις εισφορές αυτών με χαμηλά εισοδήματα. Και ήταν επιλογή μας να προστατέψουμε και να ελαφρύνουμε τους μη έχοντες.

Όμως, κύριοι της ΝΔ, γιατί δε λέτε πως η εναλλακτική πρόταση του αρχηγού σας ήταν η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, η νέα οριζόντια περικοπή των κυρίων συντάξεων, η εξαφάνιση των επικουρικών για όλους και η πληρωμή των εισφορών των αγροτών με την παρακράτηση των επιδοτήσεων.

Αυτή κύριοι είναι η διαφορά της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ από τους νεοφιλελεύθερους!

– Επίσης, είναι ΑΛΗΘΕΙΑ πως αυξάνεται ο ΦΠΑ από το 23% στο 24%.

Όμως γιατί δε λέτε πως η εναλλακτική πρόταση των αφεντικών σας του ΔΝΤ (με την οποία συμφωνούσατε), ήταν για αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% στο ΡΕΥΜΑ, στο ΝΕΡΟ και στη ΔΙΑΜΟΝΗ μεταξύ άλλων.

Αυτά φροντίσαμε να γλιτώσουμε.

– Και τέλος είναι αλήθεια πως είναι δική μας επιλογή να μην προχωρήσουμε σε νέες περικοπές των δημοσίων δαπανών, γιατί αυτό θα σήμαινε ακόμα λιγότερα χρήματα για την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, αλλά και μειώσεις μισθών και χιλιάδες απολύσεις.

Και τόλμησε να μας κατηγορήσει πως «δεν κοιτάμε τους αριθμούς, αλλά τους ανθρώπους»!!!

Αυτή την κατηγορία κύριοι εμείς την φέρουμε ως παράσημο.

Γιατί εμείς ενδιαφερόμαστε πρώτα και κύρια για τους ανθρώπους.

Ενώ εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για την τσέπη σας και την τσέπη των αφεντικών σας.

Επειδή δεν είστε απλά ανίκανοι.

Είστε ηθελημένοι προστάτες των συμφερόντων και των λαμογιών.

Είστε επικίνδυνοι για τα λαϊκά συμφέροντα και την κοινωνική ευημερία.

Γι’ αυτό δε θα σας κάνουμε τη χάρη.

Θα ΜΕΙΝΟΥΜΕ και θα συνεχίσουμε να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι ο προθάλαμος για την ανάκαμψη, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την έξοδο από το πρόγραμμα, με την κοινωνία όρθια»

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: