Ανακοίνωση του Στ.Κοντονή για την Κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου στη Ζάκυνθο-«Ο Δήμαρχος μου δήλωσε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ’ ένα τόσο υψηλό κόστoς»


cd09bc1accd562848a5acc940ec4e1cc_w1050_h530_cpΗ κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στην Ζάκυνθο παραμένει προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Ήδη από τον Μάρτιο του 2015 ζήτησα την άποψη του Δημάρχου για την κατασκευή και κυρίως για τη συντήρησή του, αφού το κόστος συντήρησης ανέρχεται σε 644.000 ευρώ ετησίως.
Ο Δήμαρχος παρουσία τρίτων προσώπων (δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων) στην Αθήνα, μου δήλωσε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ’ ένα τόσο υψηλό κόστος ο Δήμος, αφού μετά δυσκολίας (όπως μας ανέφερε) καταβάλλει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Γι’ αυτό συμφωνήσαμε εκτός από την αναβάθμιση του σταδίου, έργο το οποίο έχει ξεκινήσει να υλοποιείται, να προχωρήσουμε άμεσα στην οικοδόμηση νέου κλειστού γυμναστηρίου, αφού το κλειστό γυμναστήριο που υπήρχε στο στάδιο ήταν πλέον ακατάλληλο και επικίνδυνο.
Προς τούτο υπογράψαμε την 21η Ιουλίου 2015 τα τεχνικά δελτία και ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση του παλαιού γυμναστηρίου, αφού και η Μητρόπολη Ζακύνθου γι’ άλλη μια φορά στάθηκε αρωγός αυτής της προσπάθειας, παραχωρώντας ακίνητο ιδιοκτησίας της. Ελπίζω όλα αυτά να μην τα έχει ξεχάσει ο Δήμαρχος.
Δυστυχώς αν και από την πρώτη στιγμή προφορικά, εγγράφως  στις 12.11.2015 το Υπουργείο απευθύνθηκε στον Δήμο ζητώντας να μας αποσταλούν έγγραφα, τοπογραφικά και εγκρίσεις για τη συνέχιση του έργου και την έγκαιρη δέσμευση πίστωσης για την εκτέλεσή του (το κόστος ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ), όχι μόνο δεν λάβαμε καμία απάντηση, αλλά τον Απρίλιο τ. ε. δηλώθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου ότι δεν πρόλαβαν να απαντήσουν!!!
Είναι προφανές ότι ο Δήμος επί έξι (6) μήνες κωλυσιεργεί, όπως αποστείλει τα απαραίτητα έγγραφα για την υλοποίηση ενός έργου για το οποίο έχουν υπογραφεί τόσο από εμένα, όσο και από τον Δήμαρχο τα τεχνικά δελτία, δηλαδή απολύτως ώριμου να προχωρήσει, σήμερα θέτει ζήτημα κατασκευής κλειστού κολυμβητηρίου, το οποίο πρώτος είχα θέσει.
Τονίζω για άλλη μια φορά ότι εάν ο Δήμος έχει πλέον τη διάθεση να βοηθήσει στην κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου, θα πρέπει αφού πρώτα φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του ως προς την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, να υποβάλει σχετικό αίτημα με μελέτη, επί ακινήτου κατάλληλου γι’ αυτή την εγκατάσταση.
Διαφορετικά, οι αποφάσεις που λαμβάνει όχι μόνο αποδεικνύεται ότι εκδίδονται για κατανάλωση αλλά ακόμη χειρότερα αποδεικνύουν οι διοικούντες τον Δήμο ότι την κατασκευή έργων την εννοούν όπως την κατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου ή ακόμη χειρότερα την ανάπλαση της πλατείας Σολωμού.
πηγη: Zantepress24
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: