Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA – Οι τοποθετήσεις του υφυπουργού αθλητισμού Στ. Κοντονη στη Βουλη


Με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή να δηλώνει «περήφανος» που η χώρα μας εναρμονίζεται εμπροθέσμως με τον νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και μπορεί πλέον να συμμετάσχει σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις και κυρίως τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στην Ολομέλεια το σχετικό νομοσχέδιο.

 Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, ενώ «παρών» δήλωσαν η ΝΔ, η ΧΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Απέναντι στις κατηγορίες από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ότι το νομοσχέδιο ήρθε στο «παρά πέντε» της λήξης της προθεσμίας που είχε θέσει η WADA, ο κ. Κοντονής είπε ότι εκείνοι που έπρεπε να έχουν λάβει μέτρα ώστε να μην πέσει η χώρα στα βράχια, κατηγορούν αυτή την κυβέρνηση επειδή έφερε το νομοθέτημα ως κατεπείγον.

 Επίσης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αυτή, αντιμετωπίζει το ντόπινγκ ως ζήτημα αρχής, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η υγεία των αθλητών και η αξιοπιστία των αγώνων και των μεταλλίων.

Αναφορικά με την δημιουργία Μητρώου Σωματείων, ο αρμόδιος υφυπουργός, χαρακτήρισε «άδικη την κριτική» που δέχθηκε επισημαίνοντας ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν το Μητρώο διότι θα αποτυπωθούν πλέον τα «Σωματεία – σφραγίδες» «τα οποία ήταν και η εκλογική πελατεία τους».

Εξάλλου, σχετικώς με την κατάργηση του Εθνικού Συμβουλίου Αθλητικού Σχεδιασμού, τόνισε ότι υπήρχε από το 1999 αλλά ήταν ανενεργό «άρα προφανώς δεν είχε λόγο ύπαρξης».

 

Επίσης, ο κ. Κοντονής απέκρουσε τις αναφορές της εισηγήτριας της ΝΔ, ‘Αννας Καραμανλή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Δένδια, ότι η ρύθμιση για την κινητικότητα των υπαλλήλων της ΓΓΑ είναι «ρουσφετολογική», λέγοντας αφενός πως απολαμβάνει της συμφωνίας των ίδιων των εργαζόμενων, αφετέρου αποδεικνύεται ευεργετική για την ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού, αναλόγως των αναγκών των υπηρεσιών.

Ακόμη, ο υφυπουργός, εκδήλωσε την έκπληξή του για όσους φάνηκε να μην γνωρίζουν ότι ήδη εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο κι επισήμανε πως η ρύθμιση που ψηφίστηκε σήμερα ενισχύει την εφαρμογή του και επιλύει δυσλειτουργίες που διαπιστώθηκαν κατά την εφαρμογή του.

 «Εφαρμόζουμε από την πρώτη στιγμή τον νόμο με δικαιοσύνη και ισονομία και για αυτό βλέπετε να υπάρχουν αντιδράσεις από τους οπαδικούς στρατούς. Η διαπλοκή στον Αθλητισμό τελειώνει. Ο νόμος εφαρμόζεται προς όλους το ίδιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης για τα άρθρα που αφορούν στην ΕΠΟ και πιθανώς να προκαλέσουν παρέμβαση της UEFA, ο υφυπουργός απάντησε ότι αποδείχθηκε πως υπήρχε πρόβλημα με τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ και προηγούμενη σχετική νομοθέτηση δικαιώθηκε.

Τέλος, με το άρθρο 45 επιλύθηκε το θέμα της αποκατάστασης των εργαζόμενων του ΟΔΙΕ, μετά την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Όπως προβλέπεται, θα μετακινηθούν σε εποπτευόμενα ΝΠ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ή της ΓΓΑ καθώς και σε ΟΤΑ α και β βαθμού, αναλόγως των υπηρεσιακών αναγκών.

Παράλληλα, αποδεκτές έγιναν οι τροπολογίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προαγωγές των ένστολων Ολυμπιονικών κι άλλων διακριθέντων αθλητών και για τις μισθώσεις δημοτικών ακινήτων που αφορούν αθλητική δραστηριότητα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: