Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου: “Το Όνειρο της Πέτρας” εως τις 28 Φλεβάρη


petra

Μια ακόμη μικρή πέτρα στη λιθία, στο ανάχωμα του πολιτισμού μας που λέγεται Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου, έρχεται να προσθέσει με το πρώτο του λόγιο θεατρικό έργο “Το Όνειρο της Πετρας” ο συμπατριώτης μας Κωνσταντής Μουζάκης.
Συνεχίζοντας την παράδοση της οικογενείας του, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την ντόπια λαϊκή κουλτούρα παίρνοντας μέρος σε ζακυνθινές λαϊκές ομιλίες, για να φτάσει στο σήμερα κρύβοντας πηγαίο ταλέντο και διάθεση στην φαρέτρα του.
Με μοναδική αποσκευή ένα μολύβι για φάρο και μια ξύστρα για στεριά και τη δύναμη να την αντλεί από τα κοινό ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει μέσα από ένα έργο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.
Μας γυρίζει χρόνια πίσω όταν ο καταστροφικός σεισμός της 12ης Αυγούστου του 1953 άφησε πίσω του δεκάδες ανθρώπινα θύματα. Ένα εκ των οποίον ήταν και ο άντρας της ηρωίδας του έργου με δυο μικρά παιδιά στην αγκαλιά, να μένει μόνη της. Η μοίρα την αναγκάζει να πάρει την ζωή και την τύχη της οικογένειας της στα χέρια της. Και Αυτήν και το Όνειρο της!
Ένα όνειρο που θα μοιραστεί μαζί μας από την Παρασκευή 12 μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου εκτός Δευτέρας και Τρίτης στις 9.15μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου.
“Είναι μια κοφτερή αλήθεια που χωραει σε ένα όνειρο, για να μπορεί να υπάρξει… όπως πολλές φορές και εμείς, όπως πολλές φορές και η ζωή μας!
Γιατί τι θα γινόμασταν χωρίς τα όνειρα αλήθεια; Ειδικά σ’ αυτους τους καιρούς!
Αν πάρω ένα κομμάτι μικρό από τα όνειρα μου και το εντάξω στην ζωή μου, σίγουρα θα γίνω αυτό που πραγματικά θα θελα να ήμουν!
Και έτσι έρχεται το θέατρο για να μας βρει. Η ποιο σωστά εμείς ψάχνουμε να το βρούμε! Για να ζήσουμε την αλήθεια μιας συμπυκνωμένης Ζώης σ’ ένα σύμπαν χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια χωρίς πρέπει και γιατί”, αναφέρει στο σημείωμά του ο Σκηνοθέτης Κωσταντής Μουζάκης και προσθέτει “Γιατί αυτό που είναι ο ρόλος είσαι….και αν δεν είσαι παλεύεις να γίνεις, κ Εδώ μας Θέλω! Στην Ζώη μας όμως πόσες φόρες είμαστε ή κάνουμε αυτό που θέλουμε άραγε; Γι’ αυτό λοιπόν υπάρχουν τα όνειρα και για να υπάρχουν πρέπει να τα κάνουμε ουέ και αλίμονο μας αν πάψουμε!
Τι λέτε και σεις αγαπητοί θεατές; Το όνειρο μας λοιπόν θέλουμε να μοιραστούμε απόψε μαζι σας, γιατί καλά είναι τα όνειρα αλλά τι σημασία θα είχαν αν δεν μπορούσαμε να τα μοιραστούμε… μαζι σας! Ας γίνει η σκηνή για άλλη μια φορά το ονειροδρομειο μας. Κοπιάστε”.

Πηγή: Ημέρα τση Ζάκυθος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: