Την προμήθεια 6 ασθενοφόρων για τα Ιόνια Νησιά υπέγραψε ,ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος


af007b953b8ca6559c6295917fca120a_w1050_h530_cp

Tην ένταξη της προμήθειας 6 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος  Γαλιατσάτος. Το έργο μεταφέρεται στο νέο πρόγραμμα από το Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2007-2013, εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση Υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Πιο συγκεκριμένα:

Δικαιούχος της πράξης είναι το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και τα έξι ασθενοφόρα θα είναι οχήματα τύπου VAN κλειστού τύπου που πληρούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών προτύπων για ασθενοφόρα τύπου «Β». Το ασθενοφόρο τύπου «Β» έχει τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και μεταφοράς του πάσχοντος και δυνητικά (σε έκτακτες περιπτώσεις) μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών. Τα ασθενοφόρα επίσης θα είναι πλήρως εξοπλισμένα με ιατροτεχνολογικά υλικά (όπως φορεία, αερονάρθηκες, σετ πρώτων βοηθειών, αυχενικά κολάρα, παροχές οξυγόνου, πιεσόμετρα, απινιδωτές, οροί κλπ.)

Τα ασθενοφόρα επίσης θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένα και διαμορφωμένα ώστε να αντιμετωπίζουν περιστατικά ατόμων με αναπηρία (ΑΜεΑ)

Συνολικό κόστος δημόσιας δαπάνης για το έργο είναι το ποσό των 359.037 ευρώ και καταληκτική ημερομηνία της πράξης ορίζεται η 15η Αυγούστου 2016.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: