Π. Ρήγας: Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ασκούν έντονη πίεση στους θεσμούς και είναι απόλυτα υγιείς και απαραίτητες.Μεγάλη συγκέντρωση σήμερα και στην Ζάκυνθο


4 φλεβαρη 168Σημεία από την τοποθέτηση του Γραμματέα της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγα στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ασκούν έντονη πίεση στους θεσμούς και είναι απόλυτα υγιείς και απαραίτητες. Την θέλουμε την πίεση αυτή, γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και γιατί ενώ υπάρχει συμφωνία οι θεσμοί επιμένουν σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης δώσαμε μια σκληρή μάχη με τους θεσμούς, διαπραγματευτήκαμε όπως δεν είχε διαπραγματευτεί καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και τώρα, στη δεύτερη περίοδο, υλοποιούμε τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε, το ίδιο καθήκον όμως έχουν και οι θεσμοί.

Όλες οι κοινωνικές ομάδες ας λάβουν υπ’ όψιν τους πως το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση, άρα υπάρχει δυνατότητα διαλόγου. Είναι πρωτοφανές να ζητά διάλογο ο Πρωθυπουργός της χώρας ώστε να γίνουν αλλαγές και τροποποιήσεις και να μην υπάρχει ανταπόκριση.

  • Για τα μέτρα του ασφαλιστικού και τους αγρότες

Στο ασφαλιστικό, υπάρχει αφ’ ενός εκτεταμένη παραπληροφόρηση και αφ’ ετέρου κάποιοι προσποιούνται πως δεν γνώριζαν το ‘έγκλημα’ που οι ίδιοι είχαν διαπράξει. Ας μην ξεχνάμε πως η καταστροφή του ασφαλιστικού συντελείται από τη δεκαετία του ’70 και να μην μιλάμε τώρα για καταστροφή. Το τεράστιο πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος πρέπει να λυθεί.

Η δική μας μεταρρύθμιση έχει στόχο να καλύψει το δημοσιονομικό κενό και θα το πετύχει με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Να υπενθυμίσω πως υπήρξε διάλογος με τους εργοδότες και τους τιμά το γεγονός πως αποδέχτηκαν την αύξηση αυτή. Ο διάλογος, λοιπόν, δίνει τη δυνατότητα να λυθούν προβλήματα. Η προσπάθεια μας στο ασφαλιστικό έχει ως άξονά της την αναδιανομή, ώστε να οφεληθούν εκείνοι που υπέφεραν περισσότερο τα προηγούμενα χρόνια.

Οι αγρότες οφείλουν να μπουν στο διάλογο. Το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί, βρίσκεται προς διαβούλευση και άρα μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: