Συριζα Ζακύνθου «Στηρίζουμε το κίνημα για να ακυρωθεί η αγοραπωλησία στην περιοχή του Ναυαγίου- Κινδυνολογικά δημοσιεύματα εν οψει της εκδίκασης της υπόθεσης»


14febc6292a3dee241003b849670a8a8_w1000_h530_cp

ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου:  «έχουμε από την αρχή τοποθετηθεί αλλά και συμμετάσχει στις κινηματικές διαδικασίες για να εκπέσει η διαδικασία της αγοραπωλησίας»

Ζάκυνθος 31/1/2016: Εν όψει της επικείμενης εκδίκασης της αγωγής Εκκλησίας και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για να εκπέσει σαν παράνομη η αγοραπωλησία 15000 στρεμμάτων  στην ευρύτερη περιοχή του όρμου του “Ναυαγίου” και  με αφορμή δημοσιεύματα που κινδυνολογούν για  την απώλεια τεράστιας επένδυσης για την Ζάκυνθο εφ’ όσον ακυρωθεί  η παράνομη αγοραπωλησία.Το γραφείο τύπου της ΝΕ Ζακυνθου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

» Η επικείμενη εκδίκαση της αγωγής Εκκλησίας και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για να εκπέσει σαν παράνομη η αγοραπωλησία στην ευρύτερη περιοχή του όρμου του “Ναυαγίου”, έχει προκαλέσει πληθώρα δημοσιευμάτων στον αθηναϊκό και τον τοπικό τύπο.

Μερίδα ωστόσο αυτών των δημοσιευμάτων αποδίδει με εξαιρετικά μονομερή τρόπο το επίδικο της δικαστικής αντιπαράθεσης ενώ συνδέει την αυτονόητη αποκατάσταση της νομιμότητας με τον “κίνδυνο να χαθεί μια σπουδαία επένδυση”, η οποία και παρουσιάζεται σαν το νέο σχέδιο Μάρσαλ για τη Ζάκυνθο.

Όλως τυχαίως καμία αναφορά δε γίνεται στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και στο κίνημα που έχει αναπτυχθεί. Ως γνωστό, Περιφέρεια, Δήμος Ζακύνθου, Εκκλησία και κάτοικοι της περιοχής, έχουν ήδη κερδίσει δικαστική απόφαση για ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με τις παραδοχές της οποίας:

“πιθανολογείται βάσιμα ότι ουδέποτε η οικογένεια Φλαμπουριάρη απέκτησε κυριότητα στην έκταση των 14.387 στρεμμάτων στην περιοχή του Ναυαγίου, καταδεικνύοντας έτσι, το έκνομο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, με απώτερο σκοπό να αγοραστεί η έκταση με διαδικασίες φαστ τρακ από την εταιρεία ακινήτων ΠΙΜΑΝΑ Α.Ε.”

Απόφαση την οποία χαιρέτισε με δήλωση του ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής.

Εξίσου εντυπωσιακό στα εν λόγω δημοσιεύματα είναι το ότι το ζητούμενο της δικαστικής διερεύνησης εμφανίζεται ως δεδομένο, αφού (σύμφωνα με τα δικά τους συμπεράσματα) η αγοραπωλησία μεταξύ της Λιβανέζικης εταιρείας και του φερόμενου ως κληρονόμου της έκτασης στηρίζεται σε “ισχυρούς τίτλους ιδιοκτησίας” του τελευταίου, τους οποίους (σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα) επιβεβαιώνει με έγγραφό της και η τοπική κτηματική υπηρεσία. Αλήθεια τι έγγραφο έχει χορηγήσει η τοπική κτηματική υπηρεσία και πότε;

Το “βαρύ χαρτί” ωστόσο των δημοσιευμάτων είναι η κατ’ αυτούς στάση της κυβέρνησης Τσίπρα απέναντι στις επενδυτικές στοχεύσεις των ενδιαφερομένων.

Από την μία παρουσιάζεται ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας να μη “συγκινείται” από την επιστολή του πρωθυπουργού του Κατάρ σχετικά με την υπόθεση με αποτέλεσμα το θέμα να οδηγείται στα δικαστήρια, ενώ από την άλλη “το περιβάλλον του πρωθυπουργού είναι διχασμένο” σχετικά με την “επένδυση”. Δηλαδή διαλέγετε και παίρνετε…..

Σαν ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου έχουμε απο την αρχή τοποθετηθεί αλλά και συμμετάσχει στις κινηματικές διαδικασίες για να εκπέσει η διαδικασία της αγοραπωλησίας.

Επιδιώκουμε μια ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη της ορεινής ζακύνθου με σεβασμό στο περιβάλλον και πρός όφελος των κατοίκων της περιοχής και του τόπου μας.

Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο οτι οποιαδήποτε επένδυση οφείλει να σέβεται την νομιμότητα και να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Καλούμε τους ενεργούς πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να παρακολουθούν όλες τις διαδικασίες στις οποίες κρίνεται η υπόθεση.

Η δικαιοσύνη πρέπει ανεπηρέαστα να κρίνει την ουσία της υπόθεσης, χωρίς να βομβαρδίζεται από (τουλάχιστον ύποπτες) έξωθεν παρεμβάσεις «

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: