Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για την αγοραπωλησία των 15000 στρεμμάτων στην ορεινή Ζάκυνθο


14febc6292a3dee241003b849670a8a8_w1000_h530_cp

Το ενδιαφέρον του δημοσιογράφου κ Τέλλογλου φέρεται να συγκεντρώνει η επικείμενη εκδίκαση της αγωγής κατά της παράνομης αγοραπωλησίας των 15000 στρεμμάτων στην Β.Δ .Ζάκυνθο, που έχουν καταθέσει εκκλησία και περιφέρεια ιονίων νήσων. Για την οποία μάλιστα έχουν εκδοθεί ήδη και ασφαλιστικά μετρά από το Μονομελές  Πρωτοδικείο Ζακύνθου.

Έτσι με άρθρο – ρεπορταζ στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής ( 24/1) με τον τίτλο “ στα δικαστήρια θα κριθεί η επένδυση (!!) στη Ζάκυνθο” περιγράφεται με εξαιρετικά μονομερή τρόπο η  μέχρι σήμερα αντιπαράθεση, που συνδέεται μάλιστα με τον κίνδυνο να χαθεί μια σπουδαία ξένη επένδυση, την οποία οι κάτοικοι της περιοχής αναμένουν περίπου σαν το “μάνα εξ ουρανού”.

Όλως τυχαίως δεν γίνεται καμία αναφορά στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των αρχών,  όταν είναι γνωστό ότι περιφέρεια, δήμος Ζακύνθου, εκκλησία και κάτοικοι της περιοχής
έχουν ήδη  κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα, με απόφαση σύμφωνα με τις παραδοχές της οποίας :

“ πιθανολογείται βάσιμα ότι ουδέποτε η οικογένεια Φλαμπουριάρη απέκτησε κυριότητα στην έκταση των 14.387 στρεμμάτων στην περιοχή του Ναυαγίου, καταδεικνύοντας έτσι, το έκνομο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, με απώτερο σκοπό να αγοραστεί η έκταση με διαδικασίες φαστ τρακ από την εταιρεία ακινήτων ΠΙΜΑΝΑ Α.Ε.”

Απόφαση την οποία χαιρέτισε με δήλωση του ο υφυπουργός αθλητισμου και βουλευτής ζακύνθου Σταύρος Κοντονης.

Έτσι λοιπόν, η αγοραπωλησία μεταξύ του φερόμενου κληρονόμου της έκτασης και της Λιβανέζικης εταιρείας στηρίζεται κατά το δημοσίευμα σε “ ισχυρούς τίτλους ιδιοκτησίας” του “κληρονόμου” , τους οποίους επιβεβαιώνει με έγγραφο της η τοπική κτηματική υπηρεσία. Με άλλα λόγια το ζητούμενο της δικαστικής διερεύνησης είναι περίπου δεδομένο.
Το “ βαρύ χαρτί” του δημοσιεύματος όμως είναι η ναυαρχίδα διαχείρισης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του Κατάρ “ Al Ragial Holding” και η στάση της κυβέρνησης Τσίπρα απέναντι στις επενδυτικές στοχεύσεις της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.

Από την μία ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας δεν έδειξε να “συγκινείται” από την επιστολή του πρωθυπουργού του Κατάρ σχετικά με την υπόθεση και το θέμα οδηγείται στα δικαστήρια, από την άλλη το περιβάλλον του πρωθυπουργού είναι διχασμένο σχετικά με την “επένδυση”. Ο βουλευτής Ζακύνθου και υφυπουργός αθλητισμού είναι αντίθετος κάτι που δεν συμμερίζεται η αντιπροεδρία της κυβέρνησης και το υπουργείο οικονομικών.

Αλήθεια όταν βρισκόμαστε ενώπιον σοβαρής δικαστικής διερεύνησης της νομιμότητας μιας μεγάλης έκτασης αγοραπωλησίας, η περιγραφόμενη – με αλληλοαναιρούμενο τρόπο – πολιτική εμπλοκή τι εξυπηρετεί τελικά;

Η απάντηση στο ερώτημα ίσως μπορεί να δοθεί αν ληφθεί υπ΄ όψιν η συνολικά μονομερής παρουσίαση του θέματος από το δημοσίευμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: