ΥΠΕΝ: Καμία διακοπή ρεύματος για οφειλές κάτω των 1.000 ευρώ


Με αφορμή καταγγελίες για διακοπές ρεύματος για μικρές οφειλές, πηγές του υπουργείου Ενέργειας ξεκαθάρισαν ότι υπάρχει σαφής οδηγία από τη διοίκηση της ΔΕΗ, σε συνεννόηση με το υπουργείο, να μην κόβεται το ρεύμα για οφειλές κάτω των 1.000 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, το υπουργείο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και «πολιτικού σαμποτάζ».

deh_81435336453

«Αυτή η κυβέρνηση τα έχει δει όλα. Έχουμε δώσει πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις, η δουλειά των διευθυντών είναι να κινούνται με βάση τις κατευθύνσεις της διοίκησης. Αν κάποιος περιφερειακός διευθυντής δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, θα αντιμετωπιστεί με πλεόνασμα αυστηρότητας», τόνισαν πηγές του Υπουργείου, καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με ανάλογα περιστατικά να απευθύνονται στο ΥΠΕΝ προκειμένου να διερευνάται το τι έχει συμβεί.

Τι ισχύει με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου:

-Δεν  διακόπτεται η ηλεκτροδότηση πελατών που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

-Δεν αποκόπτεται η ηλεκτρική σύνδεση σε άτομα που υποστηρίζονται μηχανικά, εφόσον έχει προσκομιστεί βεβαίωση δημόσιου νοσοκομείου.

-Για να δοθεί εντολή αποκοπής, πρέπει να συντρέχει η προϋπόθεση  τουλάχιστον δύο απλήρωτων λογαριασμών σε συνδυασμό με χρέος άνω των 1000 ευρώ.

-Ακόμη και στις περιπτώσεις που αποκόπτεται η σύνδεση, δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού με 10% προκαταβολή, διαπραγματεύσιμη ως προς την καταβολή της και μέχρι 36 δόσεις για το υπόλοιπο του χρέους, ώστε να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

-Υπενθυμίζεται και η ρύθμιση δωρεάν παροχής ηλεκτρικού ρεύματος έως 1.200 kwh ανά τετράμηνο, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Comments
One Response to “ΥΠΕΝ: Καμία διακοπή ρεύματος για οφειλές κάτω των 1.000 ευρώ”
  1. Ο/Η Ηλίας Μακρής λέει:

    Σήμερα το μεσημέρι είχα καταγγελεία από φίλη ότι η τοπική ΔΕΗ έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την συγκεκριμένη οδηγία, εφόσον σύμφωνα με αυτούς ΔΕΝ υπάρχει εγκύκλιος και τα ΜΜΕ μπορεί να λένε ό,τι θέλουν. Και μάλλον «παίζουν» και με τις λέξεις: «Οδηγία» αντί «εντολής»……

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: