Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο: Σταύρος Κοντονής- Λευτέρης Γαιννάτος- Διονυσία Γκλαβά ( βίντεο και βιογραφικά των υποψηφίων)


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τρίτη 8/9 στην αίθουσα της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ο συντονιστής της ΑντώνηςΚασσιμάτης παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτών του κόμματος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Το ψηφοδέλτιο θα αποτελείται κατα σειρα απο τους:

1. Σταύρο Χαράλαμπο Κοντονή:

image001 Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1963 και ασκεί από το 1995 το επάγγελμα του δικηγόρου. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη νομική σχολή Αθηνών διετέλεσε για δύο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών Νομικής και μέλος του προεδρείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Ήταν εκλεγμένο μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Επιτροπής Πανεπιστημιακού Ασύλου ως εκπρόσωπος των φοιτητών. Την ίδια περίοδο, υπήρξε μέλος του γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος» της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην μονοεδρική περιφέρεια της Ζακύνθου.
Ως μέλος του κοινοβουλίου συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Υποεπιτροπή αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην οποία είναι και αντιπρόεδρος.
Τον Ιανουάριο 2015 επανεξελέγη στην ίδια εκλογική περιφέρεια.
Διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον Ιανουάριο 2015 έως την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

2. Λευτέρη Γιαννάτο:

415238_340859499313143_1135996440_o Γεννηθηκε στη Ζάκυνθο το 1972. Παντρεμένος με την Διονυσία Θεοδόση και πατέρας δύο μικρών κοριτσιών.

Αποφοιτησε με άριστα, το 1997 απο την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ματσεράτα Ιταλίας. Εκπόνηση στη συνέχεια εργασίας στο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ με θέμα « Η Άμεση Δημοκρατία : Μία Τυπολογία ».

Από το 2000 μέχρι και σήμερα εργάζεται σαν δικηγόρος στη Ζάκυνθο ασκώντας μάχιμη δικηγορία, τόσο στον τομέα του Αστικού δικαίου, όσο και σ’ αυτόν του Ποινικού.

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου
Ζακύνθου.

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου στις Περιφερειακές Εκλογές του
Νοεμβρίου 2010 . Κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων συνδυασμών
στη Ζάκυνθο. Αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ιονίων νησων την
περίοδο 2010-2014

3.Διονυσία Γκλαβά:

D20_0020crop Γεννήθηκε στο Γαϊτάνι Ζακύνθου όπου έμεινε μέχρι το τέλος των γυμνασιακών σπουδών. Σπούδασε στην Φυσικομαθηματική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης στην Αθήνα και στην Ζάκυνθο για 35 χρόνια. Από την Μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα είναι ενεργό μέλος της
Αριστεράς ( ΚΚΕ Εσωτερικού – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – ΣΥ.ΡΙΖ.Α). Σήμερα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ζακύνθου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Ανάπτυξε ενεργή συνδικαλιστική δράση και στην Αθήνα ( ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί) και στη Ζάκυνθο, όπου επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕΖ.
Με την συνταξιοδότησης της υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του
Όλα τα χρόνια δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωνικούς αγώνες.
Είναι παντρεμένη με τον Δημοσθένη Σμαραγδή, συνταξιούχο της Αγροτικής Τράπεζας και έχουν μια κόρη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s