Στ. Κοντονής: Ψήφισα “ΝΑΙ” για τη σωτηρία της πατρίδας- Συνέντευξη στην Ημερα τση Ζάκυθος


kontonis_01430403447 Για να σωθεί η πατρίδα επέλεξε να ψηφίσει “ΝΑΙ” ο Βουλευτής του νησιού μας και Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό. Ο κ. Κοντονής αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανεξάρτητα από τις όποιες ενστάσεις δεχόταν να εναντιωθεί στα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης, όπως αυτά προέκυψαν μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εταίρους.
Επέλεξε να μην εγκαταλείψει τον Αλέξη Τσίπρα, πιστεύοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να παραμείνει σε ευρωπαϊκή πορεία, κρίνοντας πως σε αυτή τη χρονική περίοδο οποιαδήποτε απόφαση για ρήξη με τους εταίρους θα είχε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα.

Γνώριζε πως η Συμφωνία περιελάμβανε πολλά υφεσιακά και κοινωνικά άδικα μέτρα, ωστόσο παρέχει τη δυνατότητα να σταθεί η χώρα στα πόδια της, και να αποτραπεί οποιαδήποτε χρηματοπιστωτική ασφυξία.
Στέλνει, ταυτόχρονα, και μήνυμα πως δεν πρόδωσε τους ψηφοφόρους του “ΟΧΙ” αφού τόσο οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου όσο και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αποτελούσαν εντολή του λαού για να μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους εταίρους.

Εκτίμησή τους είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται καθημερινά η μοναδική φερέγγυα πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα και τον λαό σε ένα δρόμο ανάπτυξης ενώ το γεγονός ότι υπήρξε μια σημαντική διαφοροποίηση αρκετών βουλευτών δηλώνει ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματος, το οποίο όμως δεν αντανακλάται στην επιρροή του στην ελληνική κοινωνία.
Όσο για την ενότητα του κόμματος, αυτή μπορεί να προκύψει μέσα από δημιουργικές συνθέσεις διαφορετικών απόψεων. Όσοι, όμως, καταψήφισαν την κυβερνητική πρόταση θα πρέπει να εκθέσουν και το εναλλακτικό τους σχέδιο.

Πηγη: Ημέρα τση Ζακυθος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s