Στ. Κοντονής: Ουδείς παρουσίασε εναλλακτική πρόταση


Η ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή «αποτυπώνει τη διάθεση της κοινωνίας να δοθεί άμεσα λύση, μέσα στο ευρώ», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.

kontonis_01430403447 Παράλληλα ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «σοβαρό γεγονός με προεκτάσεις» το ότι 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «καταψήφισαν την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, ειδικά στην Αριστερά τα πράγματα δεν κρίνονται βάσει συνταγματικών παραμέτρων, όπως πχ το αν υφίσταται ή όχι η δεδηλωμένη. «Στην Αριστερά έχουμε μάθει να λειτουργούμε διαφορετικά», σημείωσε ο κ. Κοντονής.

Με αφορμή τη δεδηλωμένη αντίθεση 109 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Κοντονής ρωτήθηκε κατά πόσο τα όργανα του κόμματος λειτούργησαν όπως έπρεπε, εκφέροντας γνώμη καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε:

«Οι συνεδράσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν πυκνές, συχνές. Σε αυτές αποτυπώνονται όλες οι διαθέσεις (…) Η διαφωνία αίρεται με την διατύπωση της πλειοψηφούσας άποψης (…) . Δεν γίνεται κάποιοι άλλοι να σηκώνουν το βάρος της συλλογικής προσπάθειας.»

Πρόσθεσε ο κ. Κοντονής, αναφερθείς στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας:

«Δεν κατατέθηκε εναλλακτικό σχέδιο (…). Όσοι συμμετείχαν, θα έπρεπε να αναλύσουν και να εκθέσουν το εναλλακτικό τους σχέδιο. Η άτακτη χρεωκοπία που θα έφερνε κοινωνική καταστροφή, δεν είναι φυσικά εναλλακτικό σχέδιο. Ούτε οι προτάσεις για προσφυγές σε διεθνείς οργανισμούς, ούτε οι ιδέες για να πάρουμε λεφτά από την Τράπεζα Ελλάδος. Ούτε φυσικά το σχέδιο Σόιμπλε, για Grexit και διπλό νόμισμα».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s