Απολογισμός της “Ζακυνθινής Αναγέννησης” από τον επικεφαλής Μίμη Μαρίνο – Κουρή


Σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και παρουσία πολλών μελών της δημοτικής κίνησης «Ζακυνθινή Αναγέννηση» ο επικεφαλής του συνδυασμού και δημοτικός σύμβουλος Μίμης Μαρίνος Κουρής, ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι δημόσια την παραίτησή του από τα καθήκοντά του στο Δημοτικό Συμβούλιο για λόγους που όπως διευκρίνισε, χωρίς να αφήσει περιθώρια παρερμηνείας, είναι καθαρά προσωπικοί.

48bacdeb5622c81ca2e8477ce23108e8_xl1431604702 Η Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και περιελάμβανε έναν απολογισμό της πορείας του συνδυασμού τους 8 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από την ανάληψη καθηκόντων των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, εκεί δηλαδή όπου πριν από περίπου ένα χρόνο, ο κ. Κουρής είχε αναγγείλει την υποψηφιότητά του στο Δήμο και είχε παρουσιάσει τις θέσεις της Ζακυνθινής Αναγέννησης.

Τον λόγο πήραν εκτός από τον κ. Κουρή και οι δημοτικοί σύμβουλοι Άκης Ζήβας και Μανώλης Λιβέρης, ενώ στις παρεμβάσεις της «Ζακυνθινής Αναγέννησης» αναφέρθηκε και ο Αντώνης Κασσιμάτης, που σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αυτός που αντικαθιστά τον κ. Κουρή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην αρκετά αναλυτική ομιλία του, ο κ. Κουρής ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν με τον συνδυασμό, στήριξαν τη δημοτική κίνηση καθώς και τους πολίτες που την ψήφισαν και την εξέλεξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδική αναφορά έκανε στον Άκη Ζήβα αλλά και στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων που στήριξαν την «Ζακυνθινή Αναγέννηση».

Ως «επιτυχίες» του συνδυασμού, ο κ. Κουρής χαρακτήρισε την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε αυτόν ακόμη και πολίτες που δεν τον ψήφισαν, την πολιτική υπεροχή του προγράμματος που επέτρεπε παρεμβάσεις σε όλα τα ζητήματα που αφορούσαν το Δήμο αλλά και την συμβολή στην αναβάθμιση και ουσιαστικοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου και της λειτουργίας του Δήμου, μέσω συγκεκριμένων ερωτήσεων, παρεμβάσεων και προτάσεων για τα κρίσιμα ζητήματα.

Μιλώντας για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κουρής στηλίτευσε τα τραγικά γεγονότα με τις χειροδικίες και τους τραμπουκισμούς που σημειώθηκαν στην προτελευταία συνεδρίαση.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε σε όσα χρειάζεται να γίνουν στο Δήμο, προτάσσοντας την ανάγκη τροποποίησης και συμπλήρωσης του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να μην γίνεται συζήτηση για θέματα χωρίς γραπτή εισήγηση ή χωρίς να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη καθώς και να καθιερωθούν συγκεκριμένες συνεδριάσεις για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου, αλλά και για θέματα που θέτουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Ακόμη, τόνισε πως απαιτείται η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης, σε ότι αφορά τα μέσα και τους πόρους του Δήμου, σχολιάζοντας πως ο απολογισμός που έγινε πρόσφατα από το Δήμαρχο ήταν επιδερμικός και όχι ουσιαστικός.

Τέλος, επεσήμανε πως επιβάλλεται ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάπτυξης, το οποίο ουδέποτε καταρτίστηκε στο Δήμο.
«Για όλα αυτά έχουμε καταθέσει προτάσεις και ερωτήσεις αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση. Κάνω έκκληση στο Δήμαρχο να μην απαντήσει όπως είναι υποχρεωμένος, αλλά να πραγματοποιήσει τις προτάσεις» τόνισε ο κ. Κουρής και περιγράφοντας το όραμα του συνδυασμού που ήταν επικεφαλής και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υλοποίησή του, στάθηκε στην ανάγκη προώθησης των σχεδίων Πόλης, κατασκευής σημαντικών υποδομών, λύσης των προβλημάτων σχολικής στέγης, κοινωνικής ανάπτυξης και δομών, αξιοποίησης του κτιριακού κεφαλαίου, ανάπλασης και προστασίας του θαλάσσιου μετώπου, αναβάθμισης περιοχών που έχουν εγκαταλειφθεί, όπως τα Καμίνια, διαχείρισης των αποβλήτων και των υδάτινων πόρων, υλοποίησης αντιπλημμυρικών προγραμμάτων και συγκοινωνιακών ρυθμίσεων.

Ως κάποιες άμεσες παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει ο Δήμος, ο κ. Κουρής ανέφερε τη δημιουργία δικτύου Μουσείων, την συνεργασία με το ΤΕΙ, την προστασία του Ναυαγίου, την ανάδειξη του ΕΘΠΖ κ.α.

Ο κ. Κουρής τόνισε πως είναι σημαντική η αξιοποίηση και της παραμικρής ευκαιρίας για την ανάδειξη του νησιού, φέρνοντας ως παράδειγμα την συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του Γρηγορίου Ξενόπουλου το 2017.

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Άκη Ζήβα, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ανέφερε:
«Μετά από πολλά χρόνια στα κοινά, στο πρόσωπο του Μίμη βρήκαν τον αληθινό πολιτικό σύντροφο που με ενέπνευσε να ξαναασχοληθώ και να συμπορευτώ μαζί του για το κοινό όραμα, την Αναγέννηση της Ζακύνθου.
Στο πρόσωπο του Μίμη βρήκα τον αξιόπιστο πολιτικό άνδρα που είχε την περίσσεια επάρκεια, ιδεολογική και ηθική στάθμη να δώσει στον τόπο μια καλή ευκαιρία.
Μπορεί η ευκαιρία αυτή να χάθηκε…δυστυχώς για τη Ζάκυνθο, για μένα όμως και τους συναγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια, ο Μίμης είναι σημείο αναφοράς, γιατί με υποδειγματική αξιοπρέπεια, εντιμότητα, ήθος, σοβαρότητα και συνέπεια, διαχειρίστηκε τόσο την προεκλογική περίοδο, όσο και την ήττα και την μετέπειτα περίοδο σαν δημοτικός σύμβουλος. Με αυτόν τον τρόπο και αποχωρεί, τιμώντας τους συνεργάτες και τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν. Και ως αντιπροσωπευτικός ζακυνθινός αυτής της κοπής, τιμά και όλους τους ζακυνθινούς.
Εμείς θα τιμήσουμε το Μίμη, συνεχίζοντας την προσπάθεια και ξέρουμε πως θα τον έχουμε αρωγό και φάρο» ανέφερε.

Στη δική του τοποθέτηση ο κ. Κασσιμάτης αναφέρθηκε σε πολλές από τις παρεμβάσεις που έγιναν από την Ζακυνθινή Αναγέννηση, όπως οι αντιδράσεις για το έργο της βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Σολωμού, που χαρακτήρισε «ανοιχτή πληγή», για την ανάγκη αναβάθμισης της Πόλης και εξασφάλισης χώρων ελεύθερων για τους πολίτες, για την νομιμότητα και διαφανή λειτουργία του Δήμου, για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λιβέρης, μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον κ. Κουρή και την προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας σαν Αντιπολίτευση, συμβάλλοντας στην καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου» τόνισε μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας τιμή το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τον κ. Κουρή.

Σημειώνεται πως το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει η Γενική Συνέλευση της «Ζακυνθινής Αναγέννησης» και θα τεθεί το θέμα της αντικατάστασης του κ. Κουρή, ο οποίος ολοκλήρωσε την Συνέντευξη δηλώνοντας αισιόδοξος για το μέλλον του Δήμου παρά τις σοβαρές αντικειμενικές δυσκολίες.

Πηγή: Εφημερίδα Ερμής- Μαριλένα Παπαδάτου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s