Σταύρος Κοντονής: «Τέρμα η ομηρία των πρώην εργαζομένων στον ΟΔΑΖ-Στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που λύνει το πρόβλημα τους …»


Με ανακοίνωση του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Βουλευτής Ζακύνθου, κ.Σταύρος Κοντονής αναφέρεται στην προώθηση λύσης που δόθηκε από την σημερινή Κυβέρνηση, αναφορικά με τους συνταξιούχους του ΟΔΑΖ που επί μία τριετία σχεδόν δεν παίρνουν σύνταξη.
Συγκεκριμένα ο κ.Κοντονής δηλώνει
5fc2c05fd3bac176a6d3840bd1a9a488_w1000_h530_cp «Μετά από χρόνια κοινωνικής αναλγησίας και εμπαιγμού των συνταξιούχων του ΟΔΑΖ (Οργανισμός Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου) από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτή η πληγή κλείνει οριστικά, βάζοντας τέρμα στην ομηρία των πρώην εργαζομένων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατανόησε άμεσα το τραγικό πρόβλημα (δέκα συνταξιούχοι έχουν να λάβουν σύνταξη από τον Αύγουστο του 2012) και προώθησε τη λύση του. Σε συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που βρίσκεται ήδη στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση, εμπεριέχεται άρθρο που λύνει οριστικά και δια παντός το πρόβλημα των συνταξιούχων του ΟΔΑΖ. Το άρθρο στο Νομοσχέδιο αφορά όλους τους εν ενεργεία συνταξιούχους, τους αποχωρήσαντες από την Υπηρεσία που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης εδώ και χρόνια, αλλά και όσους εργαζομένους στον φορέα υπάγονται πλέον στο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό καθεστώς του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Η κυβέρνηση με κορμό την αριστερά δείχνει και σε αυτό το επίπεδο ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα στα οποία μας οδήγησαν οι προηγούμενες πολιτικές, αλλά και η αδιαφορία των κυβερνώντων».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s