Η Ζακυνθινή Αναγέννηση για … «τις παράνομες στάσεις κι αφετηρίες που καθιέρωσε αυθαίρετα το ΚΤΕΛ στην παραλιακή…»


Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ζακυνθινή Αναγέννηση σχετικά με τις πρόσφατες αυθαίρετες αποφάσεις του ΚΤΕΛ τονίζεται:

98988a5f8a7e238ec5cc36001aaad945_w1000_h530_cp «Για το μείζον ζήτημα της ισόρροπής ανάπτυξης της πόλης, το επί χρόνια άλυτο ζήτημα της κυκλοφοριακής οργάνωσης του νησιού, τις οφειλόμενες συγκοινωνιακές υπηρεσίες που δικαιούνται οι δημότες της Ζακύνθου και τις παράνομες στάσεις κι αφετηρίες που καθιέρωσε αυθαίρετα το ΚΤΕΛ στην παραλιακή, η δημοτική κίνηση Ζακυνθινή Αναγέννηση, έχει πάρει θέση στις καταστατικές θέσεις και προτείνει λύσεις στις προγραμματικές της προτάσεις.

Η επικαιρότητα ανέξειξε πάλι τα κρίσιμα αυτά θέματα και φέρνουν όλους τους αρμόδιους φορείς ενώπιον της ευθύνης τους να πάρουν επιτέλους τα αναγκαίες αποφάσεις και να θέσουν σε εφαρμογή τη συγκοινωνιακή μελέτη που θα δώσει οριστική λύση στα χρόνια και διαρκώς επιδεινούμενα αυτά προβλήματα, που θυμόμαστε τα καλοκαίρια και ξεχνάμε τους χειμώνες..

Η Ζακυνθινή Αναγέννηση ζητά:

Να δωθεί τέλος στην αναρχία που επικρατεί στην πόλη και τις ευκαιριακές λύσεις, που μόνον ιδιωτικά και συνταιχνιακά συμφέροντα εξυπηρετούν και σε καμία περίπτωση τον πολίτη, κακοποιούν κι υποβαθμίζουν διαρκώς τον τόπο και υπονομεύουν το μέλλον μας.

Να φύγουν οι παράνομες “λαμαρίνες” του ΚΤΕΛ από τη Στήλη και την ήδη υπερφορτωμένη και διπλοπαρκαρισμένη παραλιακή της πόλης, γιατί η πόλη δεν αντέχει επιπλέον λαμαρίνες απ’ αυτές της πλατείας, ούτε άλλη συμφόρηση και υποβάθμιση, κυκλοφοριακή κι αισθητική.

Να επιμεληθούν οι αρχές για την αποτροπή των συστηματικών κυκλοφοριακών παραβάσεων των λίγων που συνιστούν επιθετική συμπεριφορά και υποβαθμίζουν συνολικά την ποιότητα ζωής των πολλών.

Να σταματήσει η άνιση κι ασύμμετρη ανάπτυξη της πόλης, που αναβαθμίζει διαρκώς τις προνομοιούχες περιοχές και υποβαθμίζει τις υπόλοιπες.

Η Ζακυνθινή Αναγέννηση προτείνει :

Συνολικό σχεδιασμό και εφαρμογή κυκλοφοριακής οργάνωση της πόλης, που να θέτει αυστηρούς και λειτουργικούς κανόνες, που να μην αφήνει περιθώρια για παράνομες και αυθαίρετες πρωτοβουλίες στους επαγγελματίες και ιδιώτες οδηγούς, αλλά να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όλο το χρόνο και για όλους τους δημότες όλου του νησιού.

Οργάνωση δικτύου δημοτικής αστικής συγκοινωνίας με mini bus, δημιουργία ποδηλατοδρόμων και χώρων στάθευσης στις εισόδους της πόλης, ώστε να ανασάνει και να γίνει μια ελκυστική πόλη για τους τουρίστες, αλλά και τους κατοίκους του νησιού .

Ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νησιού και ιδιώς των περιοχών της “Παλιάς Αγοράς” και των Καμινιών, που μοιάζει άνθρακας απ’ την κακοποίηση, αλλά πρέπει να αναδειχθεί το αληθινό διαμάντι που κρύβει μέσα της»

Πηγή: Zantepress.24

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s