Δρομολογούνται λύσεις για το νοσοκομείο. Δήλωση του Υφυπουργόύ Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου Στ. Κοντονής


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής αναφορικά με τα προβλήματα που εντοπίζονται στη λειτουργία του νοσοκομείου της Ζακύνθου δήλωσε:

MAIEYTIKH«Τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. όπως είναι γνωστό σε ολόκληρη την κοινωνία, οδήγησαν σε πλήρη διάλυση τη νοσοκομειακή περίθαλψη της χώρας. Ειδικά τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται κατά τη θερινή περίοδο εξαιτίας της παρουσίας χιλιάδων τουριστών σε περιοχές, όπως η Ζάκυνθος, με αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης.

Η σημερινή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το Υπουργείο Υγείας καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα στον τομέα της υγείας και να εξασφαλιστεί η στοιχειωδώς επαρκής λειτουργία των δομών υγείας. Με συνεχείς παρεμβάσεις μας και πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς επιλύονται σταδιακά τα μεγάλα προβλήματα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, λαμβάνονται μέτρα και δρομολογούνται λύσεις για το νοσοκομείο Ζακύνθου που αφορούν τόσο στη στελέχωσή του σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό όσο και στην οικονομική του ενίσχυση. Συγκεκριμένα, αναμένεται ο διορισμός 6 γιατρών, των οποίων έχει ολοκληρωθεί η επιλογή ενώ εκκρεμεί η επιλογή για ακόμα 2 γιατρούς. Όσον αφορά τη στελέχωσή του σε Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό που εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα, τον επόμενο μήνα αναμένεται να προκηρυχτούν 1.100 θέσεις σε όλη την Ελλάδα, από τις οποίες για το νοσοκομείο της Ζακύνθου αναμένονται 5 θέσεις Νοσηλευτών και 2 Παραϊατρικού Προσωπικού (ΤΕ Ακτινολόγος και ΤΕ Παρασκευστής). Ακόμη μέσα από τα προγράμματα 5μηνης κοινωφελούς εργασίας θα προσληφθούν 12 διοικητικοί και 7 νοσηλευτές. Τέλος μετά τον Ιούνιο θα υπάρξει ενίσχυση της χρηματοδότησης και αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ιδρύματος.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s