Ελεύθερος χωρίς κατάθεση αφέθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Ζακύνθου Πέτρος Πομωνης, ο οποίος είχε προσαχθεί νωρίτερα στο αστυνομικό τμήμα κατ’ εφαρμογήν παλιάς εισαγγελικής εντολής για κατάληψη της ΕΡΑ από αγνώστους. Δήλωση του υφυπουργού αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου Στ. Κοντονή


48bacdeb5622c81ca2e8477ce23108e8_xl1431604702Η προσαγωγή έγινε κατ’ εφαρμογήν, παλιάς εισαγγελικής εντολής, που είχε εκδοθεί μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ και την απόφαση του Σίμου Κεδίκογλου να μπει λουκέτο στους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ.

σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει το γεγονός τονίζοντας οτι:

» Τη στιγμή που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η επαναπρόσληψη των εργαζομένων της, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τους σκοπούς μιας τέτοιας εισαγγελικής ενέργειας. Ιδίως μάλιστα εφόσον ο χώρος ανήκει στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και ο δημοσιογράφος είναι πλέον εργαζόμενος της.»

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής για τα γεγονότα στην ΕΡΑ Ζακύνθου δήλωσε τα εξής:

«Η απαράδεκτη διαδικασία «σύλληψης» του εργαζομένου, Π. Πομώνη, σήμερα το πρωί στην Ζάκυνθο από αστυνομικές δυνάμεις με την κατηγορία «κατάληψης δημόσιας περιουσίας» προκαλεί το κοινό αίσθημα. Ήταν αναιτιολόγητη η σπουδή των αρμοδίων φορέων από τη στιγμή που η ΕΡΤ επανέρχεται στο προσκήνιο και επαναλειτουργεί με την ψήφιση του νόμου και την ταυτόχρονη κατάργηση της μνημονιακής ΝΕΡΙΤ.

Η άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τέλος δικαιώνει το όραμα της ελληνικής κοινωνίας για μια ανεξάρτητη και πλουραλιστική ΕΡΤ».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s