Με προσωρινή διαταγή παγώνει κάθε νέα εξέλιξη στο συμβόλαιο του “Εμίρη”


dikh-navagio

Αναβολή για τις 18 Μαΐου δόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Μητρόπολη Ζακύνθου και η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών ζητώντας την ακύρωση του συμβολαίου της αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων γης στα ορεινά.
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών επρόκειτο να γίνει χθες στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο η εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ, στην οποία με βάση το συμβόλαιο που συνάφθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο ανήκει η εν λόγω έκταση, ζήτησε αναβολή.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως το Μονομελές Πρωτοδικείο προχώρησε στην έκδοση προσωρινής διαταγής, βάση της οποίας η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει καμία νομική ή πραγματική ενέργεια στην έκταση που με βάση το συμβόλαιο έχει στην κατοχή της, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Πλήθος κόσμου στα Δικαστήρια για τα ασφαλιστικά μέτρα

Από πολύ νωρίς χθες το πρωί η αίθουσα συνεδριάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου άρχισε να γεμίζει με κόσμο, αφού πολλοί κάτοικοι των ορεινών θέλησαν να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης που φαίνεται να αφορά και μικροϊδιοκτήτες γης στην περιοχή. Στην αίθουσα συνεδριάσεων προσήλθε λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Μητρόπολης και της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου, ενώ στο δικαστήριο έδωσαν ακόμη το «παρόν» εκπρόσωποι του Δήμου και της Π.Ε. Ζακύνθου.
Αυτό μάλιστα που πρέπει να αναφερθεί, είναι πως τις δικαστικές ενέργειες της τοπικής εκκλησίας στήριξαν και εμπράκτως τόσο ο Δήμος Ζακυνθίων όσο και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που άσκησαν αυτοτελή πρόσθετη παρέμβαση στην διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων δια των δικηγόρων τους.
Νομικοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας ήταν οι δικηγόροι Διονύσης Γκούσκος και Ιωάννης Παπαδάτος, ενώ εκ μέρους του Δήμου παρευρέθηκε ο δικηγόρος Γιάννης Κολοκοτσάς και της Π.Ε Ζακύνθου ο δικηγόρος Σπύρος Κοτσώνης.
Την εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ εκπροσώπησε η δικηγόρος Ιωάννα Καναλά, η οποία ζήτησε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς, όπως ανέφερε, αφενός η εταιρεία ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες για τα ασφαλιστικά μέτρα και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την συλλογή και την μελέτη των εγγράφων και των υπόλοιπων στοιχείων αφετέρου η νομική σύμβουλος της εταιρείας που χειρίζεται την υπόθεση χθες παρευρισκόταν σε δίκη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
Από την πλευρά της εκκλησίας, ο κ. Γκούσκος σημείωσε πως δεν μπορούν να συναινέσουν στο αίτημα για αναβολή και η υπόθεση να μείνει μετέωρη, εκτός αν υπάρξει η δέσμευση από την πλευρά της εταιρείας ότι δε θα προχωρήσει σε καμία νομική ή πραγματική μεταβολή στην επίμαχη έκταση.
Η δικηγόρος που εκπροσωπούσε την εταιρεία ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση από την πλευρά της ΠΙΜΑΝΑ συμπληρώνοντας ακόμη πως δεν υπάρχει και κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως η εταιρεία πρόκειται να κάνει κάποια άμεση παρέμβαση στην έκταση.
Πάντως, ο κ. Γκούσκος δικαιολόγησε τις επιφυλάξεις της τοπικής εκκλησίας, παρουσιάζοντας πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΞΙΑ, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία προτίθεται να πουλήσει όλα τα ακίνητα που απέκτησε στην Ελλάδα και να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στη χώρα μας. Αν γίνει κάτι τέτοιο και η εν λόγω έκταση περάσει σε νέο ιδιοκτήτη, η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του κ. Γκούσκου.

Ικανοποίηση από τον δικηγόρο της Εκκλησίας

Ο δικηγόρος Διονύσης Γκούσκος μετά την απόφαση για αναβολή της απόφασης και την έκδοση προσωρινής διαταγής, δήλωσε ικανοποιημένος με την εξέλιξη και τόνισε την σημασία της συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας, Περιφέρειας και Δήμου.
«Είμαι περήφανος γιατί βασικοί θεσμοί της πατρίδας μου, ο Δήμος, η Περιφέρεια και η Εκκλησία, για πρώτη φορά συνεργάστηκαν και είμαι απόλυτα βέβαιος πως από αυτή την συνεργασία θα βγει κάτι καλό. Δε θα είναι περιστασιακή, αλλά ελπίζω ότι θα εγκαινιαστεί μια πάγια συνεργασία» ανέφερε βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο και συνέχιζε λέγοντας: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί η πρώτη προσέγγιση της Δικαιοσύνης με την απαγόρευση στην εταιρεία να κάνει οτιδήποτε επί της επίδικης έκτασης είναι θετική. Αυτό μας ανοίγει το δρόμο για την τελική δικαίωση»

Πηγή: Εφημερίδα Ερμής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.