“Ζακυνθινή Αναγέννηση” : Αμεση σύγκληση ανοικτού δημοτικού συμβουλίου για να σταματήσει η δημοτική αρχή το κρυφτούλι με την διαχείριση των απορριμάτων


29/3/2015: Σε δέλτίο τύπου της δημοτικής κίνησης «Ζακυνθινη Αναγέννηση» αναφορικά με την τακτοκή της δημοτικής αρχής στο θέμα της μεταβατικής λύσης διαχείρισης των απορριμάτων τονίζεται:

Anagennisi F1 «Με μία εξαιρετικά αδιαφανή και αποπροσανατολιστική τακτική εχει αποφασίσει η δημοτική αρχή να διαχειριστεί το μείζον ζήτημα της μεταβατικής λύσης για την διαχείριση των απορριμάτων.

Για ενα θέμα όπου κατ’ εξοχήν η διαβούλευση και ο διάλογος αποτελούν θεσμοθετημένα εργαλεία για την επιλογή των αναγκαίων λύσεων, η δημοτική αρχή επιλέγει την αδιαφάνεια και τις κινήσεις παρασκηνίου τόσο στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου όσο και με την κοινωνία.

Το ποτήρι ξεχείλισε με την επιλογή της χωροθέτησης της κινητής μονάδας επεξεργασίας και τα “ηξεις αφίξεις” προκαλούν σήμερα την αντίδραση των κατοίκων των περιοχών πιθανής χωροθέτησης, που δεν γνωρίζουν τι πρόκειται τελικά να συμβεί.
Ζητάμε, για μία ακόμα φορά, άμεση σύγκληση ανοικτού δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την ολοκληρωμένη παρουσίαση του σχεδίου – μελέτης, με αναλυτική τεκμηρίωση όλων των κρίσιμων τεχνικών στοιχείων της μεταβατικής λύσης, των οικονομικών στοιχείων εγκατάστασης και λειτουργίας της μονάδας καθώς και τις διαδικασίες επιλογής του αναδόχου του έργου και ασφαλώς την περιοχή χωροθέτησης.

Μια τέτοια διαβούλευση είναι απαραίτητη για να δοθούν απαντήσεις ωστε να σταματήσει επιτέλους η δαιμονοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών. Διαφορετικά η ακολουθούμενη τακτική οδηγεί σε απόρριψη απο την κοινωνία ακόμη και αποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης απορριμάτων.

Σε αυτή την κατεύθυνση η “Ζακυνθινή Αναγέννηση” με βάση το πρόγραμμα της για ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, θα συμβάλλει δημιουργικά στην επίλυση του επιτακτικού και επειγοντος προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας.»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s