Συνέντευξη που θα συζητηθεί!!! – Σε ποια θέματα ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή ο Μίμης Κουρής


Σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης φιλοξενήθηκε στο IonianRadio.gr o επικεφαλής της Ζακυνθινής Αναγέννηση κ. Δημήτρης Μαρίνος .

koyris_mimis_3 Ο κ. Κουρής ξεκινώντας τη συζήτηση με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη, τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στο θέμα ελέγχων, που να έχει δημοσιοποιηθεί από το Δήμο ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπόσχεση του Δημάρχου ότι « σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη και θα δοθούν τα στοιχεία στη δημοσιότητα». «Έπρεπε σε λίγο χρόνο να είχαν αποτυπώσει το τι συμβαίνει. Στην τελευταία συνεδρίαση έγινε συζήτηση κι έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου. Εκείνο που πρέπει να πληροφορηθεί ο κόσμος είναι ότι ο προϋπολογισμός, είναι προϋπολογισμός πτώχευσης αν συγκριθεί με τον προηγούμενο και δούμε τις μεγάλες αποκλίσεις που έχει. Ο νέος προϋπολογισμός είναι της τάξεως των 48 εκατ. Στο μέλλον πρέπει να διορθωθεί και όχι να έχουμε τόσο μεγάλες αποκλείσεις. Αυτό που μας απασχολεί είναι το να έχουμε άμεση και συστηματική ενημέρωση όχι να είμαστε θεατές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κουρής.

Αναφερόμενος στην Πλατεία Σολωμού, ο κ Κουρής επεσήμανε ότι σαν αντιπολίτευση «δεν γνωρίζουν και δεν έχουν δει κανένα έγγραφο παρά μόνο ένα με ημερομηνία 18/12/2014 που ζητάει η ΕΕΤΑ, ο ενδιάμεσος φορέας, για πρώτη φορά την ένταξη του έργου της Πλατείας» .

« Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πλήρη συσκότιση για το τι έχει γίνει με το έργο. Όμως οι διαρροές που υπάρχουν στον τύπο μας δημιουργούν υποψίες ότι 18/12/2014, το θέμα δεν είχε λυθεί και σε επικαιροποιημένο πίνακα ζητήθηκε η ένταξη του τότε για πρώτη φορά.

Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να ενημερώνει με δελτία τύπου και όχι η ενημέρωση να γίνεται με διαρροές στον τύπο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κουρής τονίζοντας ότι «η άποψη της ζακυνθινής αναγέννησης είναι ότι ο καταγγελτικός λόγος δεν έχει σημασία . Σημασία έχει η συστηματική χωρίς θριαμβολογίες ενημέρωση και τα αποτελέσματα θα ήταν αυτά που μετράγανε».

Στη συνέχεια ο κ.Κουρής αναφέρθηκε στο από 14/7/2014 έγγραφο των υπηρεσιών του δήμου της διεύθυνσης δόμησης τμήμα κτηματολογίου και δημόσιας περιουσίας, που ζητάει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στη ΔΟΥ, διότι υπάρχει δημοτική περιουσία 5-7 χιλιάδες στρέμματα στη περιοχή Αναφωνήτριας. Μάλιστα τόνισε ότι αυτό δεν έχει κινηθεί ως θέμα παρόλο που είναι υψίστης σημασίας και υποχρέωση του Δήμου να το ξεκαθαρίσει κι η Ζακυνθινή Αναγέννηση θα συνεχίσει να το προβάλλει θεωρώντας υποχρέωση της να προφυλάξει την περιουσία του δήμου.

Τέλος ο κ.Κουρής εστίασε στην πρόσκληση του δημάρχου προς την Ζακυνθινή Αναγέννηση, να προτείνει μέλη της, στην επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής.

«Θα πρέπει η πρόσκληση να συνοδευτεί με μία εισήγηση στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο του τι θα κάνει αυτή η επιτροπή αλλά και τι θα γίνει με τον υφιστάμενο οργανισμό τουρισμού. Εμείς αναρωτιόμαστε η ίδια η υπηρεσία απασχόλησης και τουριστικής ανάπτυξης που υπάρχει στο δήμο δεν πρέπει να ασχοληθεί???

Πρέπει να βρεθεί μία λύση για τον Οργανισμό και ή να καταργηθεί ή να προχωρήσει. To οργανόγραμμα δίνει μία λύση και οι άνθρωποι που δουλεύουν στο δήμο μπορούν να αντεπεξέλθουν με κάποια σχετική ενημέρωση» δήλωσε ο κ.Κουρής.

Πηγή: Zantepress24

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s