Την δαπάνη επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά λόγω αδυναμίας πληρωμής καλύπτει η ΠΙΝ


Η ΠΙΝ στηρίζει όσους είναι χωρίς ρεύμα λόγω οφειλών

galiatsatos_niotopoylos_2 Τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού θα αναλάβει η περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Ο Θ. Γαλιατσάτος επεσήμανε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συσταθεί ειδική επιτροπή που θα καθορίσει τα απαραίτητα κριτήρια και θα ρυθμίσει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες ενώ η συγκεκριμένη δράση θα αφορά νοικοκυριά σε όλες της Π.Ε των Ιονίων.

Να θυμίσουμε ότι στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε πρόσφατα από το περιφερειακό συμβούλιο οι δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες ήταν το 40% των συνολικών πιστώσεων από ΚΑΠ για το έτος 2015 για δράσεις και έργα.

Και κοινωνικό παντοπωλείο από την ΠΙΝ

Σε αυτό το πλαίσιο η περιφέρεια προσανατολίζεται και στην ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου. Το θέμα, που ήταν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη, αναβλήθηκε, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα μιας διευρυμένης κοινωνικής δράσης με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας. Ο περιφερειάρχης επίσης πρότεινε και αποδέχτηκε το Π.Σ, τη συνέχιση για τρεις μήνες του προγράμματος «Πρωινό Χαμόγελο» που απευθύνεται σε μικρά παιδιά απόρων οικογενειών . Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το ΚΟΙΣΠΕ.

Ψηφίστηκε το σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού

Το σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Π.Ι.Ν. – στρατηγικές επικοινωνίας και προβολής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του το πρωί του Σαββάτου στη Λευκάδα. Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και τουριστικής πολιτικής Σπ. Γαλιατσάτος, οποίος και αναφέρθηκε στις προτάσεις της νέας περιφερειακής αρχής για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της ΠΙΝ, την τουριστική προβολή και τις προτάσεις για το μέλλον του τουρισμού στα Ιόνια.

Μιλώντας προς το Σώμα ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι «η νέα περιφερειακή αρχή δημιουργεί το πολιτικό πλαίσιο για τα σοβαρά θέματα, όπως ο τουρισμός, το οποίο καλείται το συμβούλιο να εξειδικεύσει και να το εφαρμόσει». Κατά του σχεδίου ψήφισε ο Γ. Κορφιάτης από τη ΛΑΣΥ, λόγω διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης και λευκό η παράταξη του Σπ. Σπύρου.

Εγκρίθηκε με τροποποιήσεις η μελέτη για την έξυπνη εξειδίκευση

Επίσης το συμβούλιο ενέκρινε, κατ αρχήν, τη μελέτη για την περιφερειακή στρατηγική «έξυπνης εξειδίκευσης» Ι.Ν. 2014-2020, όπως αυτή συμπληρώθηκε με τις προτάσεις και τις τροποποιήσεις του περιφερειάρχη και των περιφερειακών συμβούλων. Η μελέτη παρουσιάστηκε από τον εκπρόσωπο της Διαχειριστικής αρχής Θ. Σπίγγο. Κατά ψήφισαν ο Ι. Κορφιάτης από τη ΛΑΣΥ και λευκό η παράταξη του Γ. Καλούδη. Το κείμενο της μελέτης εμπλουτισμένο με τις τροποποιήσεις θα τεθεί στην κρίση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης και στην συνέχεια θα επανέλθει στο Π.Σ. για τελική έγκριση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s