Σαράντα ένα χρόνια μετά την εξέγερση: Εορτασμός στη σκιά της αστυνομοκρατίας και της καταστολής – Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Οι πόρτες του Πολυτεχνείου ανοίγουν σήμερα για τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης, στη σκιά του λοκ άουτ Φορτσάκη, της αστυνομικρατίας και της καταστολής.

31c8aa69a60885c3b4b67741c43a0e2a

Σαράντα ένα χρόνια μετά την εξέγερση, οι πόρτες του Πολυτεχνείου άνοιξαν σήμερα Σάββατο και περιμένουν τη συμμετοχή όλων στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας με την πορεία.

Με το μήνυμα της εξέγερσης να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ εξαιτίας του πρυτανικού λοκ άουτ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κέντρου της Αθήνας αλλά και λόγω της ακραίας καταστολής εναντίον των φοιτητών από αστυνομικές δυνάμεις που για άλλη μια φορά έκαναν επίδειξη πυγμής.

Οι φοιτητές δηλώνουν έτοιμοι για νέους αγώνες, όπως απέδειξαν με τη δυναμική διαδήλωση της Παρασκευής.

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Την ίδια στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος, που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας.

Απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, απέναντι στις προσπάθειες η λήθη να νικήσει τη μνήμη, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, ο λαός μας απαντά με την ενότητα, τη συλλογική δράση και την αντίσταση.

Να συμμετάσχουμε μαζικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s