Κυνική Ομολογία Σόιμπλε: «Στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει είναι ότι μια οικονομική ελίτ που έγινε στο παρελθόν παντοδύναμη δια μέσου του ελληνικού κράτους και της πολιτικής διαπλοκής, την ώρα της κρίσης, γύρισε την πλάτη στους Έλληνες……..»Δραγασάκης: για τα ονόματα της διαπλοκής «που ξέρει μέχρι και ο Σόιμπλε» (βίντεο)

«Δεν θα πω τα ονόματα που θέλουν αυτοί. Θα πω κάποια άλλα ονόματα» ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης απαντώντας στη συζήτηση που άνοιξε μετά από την αναφορά του στη Βουλή για τη διαπλοκή. Το θέμα που έθεσα στη Βουλή ήταν πώς λειτουργεί το σύστημα διαπλοκής και όχι τα πρόσωπα τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν κάνει περιπτωσιολογία», «το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο που χειρίζεται ένα θέμα διαπλοκής» σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει τους κανόνες, τους όρους, ώστε εντός ενός νέου θεσμικού πλαισίου να υφίσταται τις συνέπειες αυτός ο οποίος δεν το τηρεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μια «συστημικού χαρακτήρα» αλλαγή, γιατί πολλές φορές το ίδιο το σύστημα «θυσιάζει» κάποιους προκειμένου, να μην απειληθεί το ίδιο. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι δεδομένο θεωρεί ότι πρέπει να γίνεται σεβαστό το περί δικαίου αίσθημα.

Πραγματικά ο Γιάννης Δραγασάκης έδωσε τα ονόματα που εκείνος ήθελε να δώσει, αποκαλύπτοντας την υποκρισία της κυβέρνησης να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη διαφθορά στη χώρα, με την ανάγνωση δηλώσεων του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη, του γραμματέα Διαφάνειας του υπ. Δικαιοσύνης, Γιώργου Σούρλα και του γενικού επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης στην επιτροπή της βουλής, Λέανδρου Ρακιντζή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τέλος, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που αν τον στηρίξει ο λαός, θα το παλέψει και ευελπιστεί ότι θα λύσει το πρόβλημα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις που διάβασε στην ομιλία του ο Γιάννης Δραγασάκης και η κυβέρνηση προσποιείται ότι αγνοεί…

Παναγιώτη Νικολούδη (αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρόεδρος της αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος): «Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, αλλά έχουν ΜΜΕ. Καθένας από αυτούς ή είχε δικό του κανάλι ή είχε μισθώσει κανάλι. Παντού υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή στον κόσμο. Στις άλλες χώρες αλλά εδώ έχει τη σειρά οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και πολιτική ελίτ. Σε μένα ζητάν ονόματα, γιατί δεν πάνε στον κ. Νικολούδη;

Γιώργος Σούρλας, γραμματέας διαφάνειας, διαφθοράς του υπ. Δικαιοσύνης, «Είναι σεβαστό το φορολογικό απόρρητο, αλλά πρέπει να γίνει σεβαστή στην Ελλάδα και η απαίτηση των Ελλήνων φορολογουμένων που δοκιμάζονται σκληρά, να πληροφορηθούν σε ποια ποσά ανέρχονται οι φόροι και οι προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί για τριγωνικές συναλλαγές που σε ορισμένες επιχειρήσεις ξεπερνούν ακόμη και τα 600 εκ. ευρώ, αν οι φόροι αυτοί διαγράφτηκαν, αν εισπράχτηκαν ή τι άλλο συμβαίνει.» «Γιατί δεν πάνε να τον ρωτήσουν, δίπλα είναι»

Λέανδρος Ρακιντζής, γενικός επιθεωρητής Δημοσίας Διοίκησης, επιτροπή της Βουλής: Πρόσφατα ήρθε ένας νόμος ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ, αυτό δεν είναι παρέμβαση, ενώ κάνουμε πόλεμο κατά της διαφθοράς, λέει όχι σας αμνηστεύω, εδώ υποκρύπτεται αμνηστία, δεν έχω δικαίωμα, ούτε να εφεσιβάλλω, ούτε να προσβάλω επομένως λέω το παράπονό μου ότι στην προσπάθεια που κάνω κατά επωνύμων βρίσκω τείχος.

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει είναι ότι μια οικονομική ελίτ που έγινε στο παρελθόν παντοδύναμη δια μέσου του ελληνικού κράτους και της πολιτικής διαπλοκής, την ώρα της κρίσης, γύρισε την πλάτη στους Έλληνες. Απέσυρε δεκάδες δις. καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα προς τα μπαούλα. Συχνά δεν πλήρωνε φόρους αφήνοντας πάλι τα βάρη να τα πληρώσουν οι ευσυνείδητοι των μεσαίων στρωμάτων και των δοκιμαζόμενων τάξεων.»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s