«Ανένδοτο κήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα περιφερειακά αεροδρόμια» Αναδημοσίευση απο την «Ημέρα τση Ζάκυθος»


1779976_871500196201597_2929516631948947820_n Πανελλαδικές διαστάσεις πήρε η κοινή πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, μετά την επιτυχημένη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.
Σε αυτήν, αναπτύχθηκε διεξοδικά η συνολική επιχειρηματολογία για την επιζήμια παραχώρηση των κρατικών αερολιμένων σε ιδιώτες επενδυτές. Τονίστηκε -με οικονομικά στοιχεία και σαφή πολιτική τεκμηρίωση- ο κίνδυνος που διατρέχουν άμεσα οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Επισημάνθηκε ότι η συγκεκριμένη μεθόδευση από πλευράς Κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ, είναι αντιδημοκρατική, αγνοεί τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και παραβιάζει τις αρχές του Συντάγματος.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τόσο από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο και από εκπροσώπους των φορέων και των συλλογικοτήτων, για το επιτακτικό της διεύρυνσης της Πρωτοβουλίας που θα δώσει το έναυσμα για περαιτέρω μαζικές κινητοποιήσεις και στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας.

Οι διαμαρτυρίες
Εκφράστηκαν με δυναμισμό οι τεκμηριωμένες θέσεις ενάντια στο πραξικοπηματικό ξεπούλημα των αναπτυξιακών υποδομών της χώρας και προειδοποίησαν τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ ότι τα σχέδιά τους δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.
Ζήτησαν η ιδιωτικοποίησή τους να σταματήσει τώρα και προανήγγειλαν μαζικές, ενωτικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν το έγκλημα που αυτή τη στιγμή δρομολογείται σε βάρος του ελληνικού λαού.
Ήδη συστάθηκε επιτροπή δικηγόρων και συνταγματολόγων που σύντομα θα ανακοινώσει δημόσια τις ενέργειές της. Από αύριο θα συμπεριληφθούν και οι εκπρόσωποι των θεσμικών και κοινωνικών φορέων της δεύτερης ομάδας των Κρατικών Αερολιμένων που εκποιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη

DSC_0081 Η Πρωτοβουλία, στην οποία μετέχουν ο Βουλευτής Σταύρος Κοντονής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ελευθέριος Νιοτόπουλος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αγγελική Παπαδάτου, και ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κασσιμάτης, ανακοίνωσε την έναρξη των νομικών διαδικασιών ενάντια στην αδικαιολόγητη και άκρως επιζήμια για την ελληνική κοινωνία ιδιωτικοποίηση.
Ειδικότερα, οι κ.κ. Κοντονής και Κασσιμάτης επεσήμαναν πως “συνεχίζεται το έγκλημα κατά της δημόσιας περιουσίας με το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Τα αεροδρόμια της χώρας είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις οι οποίες δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να επανεξετάσει τις όποιες συμβάσεις εκχώρησης και ξεπουλήματος και να αποδώσει τα αεροδρόμια στις τοπικές κοινωνίες για να ενισχύσουν τις αναπτυξιακές υποδομές του ελληνικού κράτους και να συμβάλλουν στην οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Θεωρούμε θεσμική και ηθική υποχρέωσή μας, να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία του ελληνικού κράτους, να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα των κοινόχρηστων αναπαλλοτρίωτων πραγμάτων της πολιτείας, όπως είναι τα αεροδρόμια. Ζητάμε να ακυρωθούν οι συμφωνίες και θα αγωνιστούμε με όλους τους πολίτες της χώρας να μην περάσει η πολιτική αυτή”.

Πηγή: Ημέρα τση Ζάκυθος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s