Εκλεισαν την Εφορία ζητώντας την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ-λτη ( 29 / 9 )


Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ζάκυνθος 29/9: Συντονιζόμενοι με το πανελλαδικό διήμερο δράσεων για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ-λτη και οι φορείς της Ζακύνθου ( Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Σύλλογος Λογιστών και Κίνηση πολιτών ενάντια στην Τραπεζική και Κρατική Αυθαιρεσία) οργάνωσαν την δευτέρα το πρωι κλείσιμο της εφορίας. Μοιράστηκε υλικό ανακοίνωση και διανεμήθηκαν εντυπα ενδικοφανών προσφυγών στους πολίτες προκειμένου να αξιοποιηθεί και αυτή η μορφή διαμαρτυρίας εναντια στο χαρατσι του ΕΝΦΙΑ.

Παρών στην κινητοποίηση ήταν και ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής που σε δήλωση του τόνισε: «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός που υπολογίζεται επί πλασματικών αντικειμενικών αξιών και ουσιαστικά επιβάλλεται για να δημεύσει την περιουσία των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας μας. Η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει αυτόν τον άδικο νόμο.»

Στο φυλλάδιο των φορεών εγραφε:

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός, που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο τον πλούτο.

Είναι ένα νέο χαράτσι, που επεκτείνεται στην φορολόγηση της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της (αγροτεμάχια, οικόπεδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κ.λ.π.), υπολογίζεται επί πλασματικών αξιών (αντικειμενικές του 2007), και οδηγεί σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής.

Επιπλέον πρόκειται για την φορολόγηση ιδιοκτησίας που είναι όχι μόνο απρόσοδη, πολλαπλά φορολογημένη, αλλά και επιβαρυμένη με υποθήκες, κατασχέσεις κ.λ.π.

Σταματάμε τον ΕΝΦΙΑ-λτη: Με πρωτοβουλία που πήραν εργατικά σωματεία, κινήσεις αλληλεγγύης, συσπειρώσεις Νομικών, πρωτοβουλίες πολιτών κ.ά. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την ενεργοποίηση των πολιτών σε ένα μεγάλο κίνημα που θα σαρώσει όχι μόνο τον συγκεκριμένο άδικο νόμο, αλλά συνολικά τις ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές.

Το αίτημα είναι ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ, να σταματήσει η φτωχοποίηση της κοινωνίας, να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όλων αυτών που δεν πληρώνουν γιατί δεν μπορούν, αυτών που δεν πληρώνουν γιατί ο νόμος είναι αντισυνταγματικός,

με μαζική κατάθεση ατομικών ενδικοφανών προσφυγών, ακόμη και αυτών που θα πληρώσουν (με το πιστόλι στον κρόταφο, γιατί έχουν άμεση ανάγκη φορολογικής ενημερότητας, γι’ αυτούς υπάρχει η εξώδικη δήλωση επιφύλαξης) με μαζικές παρεμβάσεις στις Εφορίες και τις Τράπεζες, με πραγματοποίηση εκδηλώσεων για ενημέρωση και οργάνωση δράσεων.

Όλοι και όλες ΜΑΖΙ να δηλώσουμε την απαίτηση μας να καταργηθεί άμεσα αυτό το νομοθετικό ανοσιούργημα και μαζί με αυτό να τελειώνουμε με τους εμπνευστές του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s