Προταση για οικοτουριστική ανάπτυξη της ορεινής Ζακύνθου κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων στην Αναφωνήτρια (26/9)


 

nayagio_06 Μεγάλο ενδιαφέρον και ζωντανός διάλογος στην συγκέντρωση που διοργάνωσε στις 26/9, η Οργάνωση Ελατίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Αναφωνήτρια με ομιλητή του βουλευτή Ζακύνθου Στ. Κοντονή και με την παρουσία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Αναφωνητριας και Μαριών καθώς και άλλων πρώην και νυν αιρετών απο όμορες κοινότητες της ενότητας Ελατίων.

Η παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ενταγμένη σε ενα συνεχή κύκλων επαφών και συναντήσεων με την ζακυνθινή κοινωνία, που δεν σχετίζετια με προεκλογική περίοδο, οπως σχολιάστηκε και απο τους παρευρισκόμενους- είχε σαν θέμα τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ  σαν  επερχόμενη κυβέρνηση της αριστεράς αλλα εστιάστηκε όπως ηταν επόμενο και στο «φλέγον» ζήτημα της περίφημης αγοραπωλησίας της έκτασης 15.000 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του «Ναυαγίου» στην Βορειοδυτική Ζάκυνθο. Θέμα για το οποίο τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο βουλευτής του εχουν ήδη λάβει θέση.

Ο βουλευτής Ζακύνθου κάλεσε τους παρευρισκόμενου να προβληματισθούν.
Είναι ανάπτυξη το «πλιάτσικο» και η καταστροφή του φυσικού κάλλους και του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής;

Επιθυμούμε πραγματικά να γίνει και η ορεινή Ζάκυνθου μια τουριστικά υποβαθμισμένη περιοχή όπως άλλες περιοχές στο νησί μας;

Οι χθεσινοί κυβερνώντες ( ΝΔ και Πασόκ με τους τοπικούς εκφραστές τους ) αφού καλλιέργησαν στο έπακρο την διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις και απώλεσαν τεράστια χρηματικά ποσά, που είχαν διατεθεί για την ανάπτυξη περιοχών όπως και η ορεινή Ζάκυνθος ( μια ματιά στις απορροφήσεις σχετικών κονδυλίων μας πείθει) γιατί σημερα ισχυρίζονται ότι το ξεπούλημα κοψοχρονιάς και με παράνομες διαδικασίες του δημόσιου πλούτου στα αρπαχτικά ελληνικά και ξένα κεφάλαια είναι λύση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά δεν υποστηρίζει την παραμονή στην σημερινή υποβάθμιση και εγκατάλειψη της ορεινής Ζακύνθου που εχει υστερήσει σημαντικα. Στα πλαισια της αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ για  οικοτουριστική ανάπτυξη της ορεινής ζακύνθου, ο Στ Κοντονής κατέθεσε στον πρόεδρο της κοινότητας Αναφωνήτρας ολοκληρωμένη μελέτη που έχει εκπονήσει το ΤΕΙ Περιβάλλοντος Ιονίων Νήσων στα πλαίσια του προγράμματος INTERRRG NAT-PRO και με την ιδιότητα του Συμβούλου Παροχής Υπηρεσιών Ερευνητικών Δράσεων ( υποέργο του προγράμματος) με θέμα
» Στρατηγικός σχεδιασμός για την αποκατάσταση, προστασία και οικοτουριστική ανάπτυξη της Ορεινής Ζακύνθου που περιλαμβάνει τις περιοχές NATURA»
και κάλεσε τους παρευρισκόμενους με την ενεργητική τους συμμετοχή και στην αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσουν μια τέτοια μορφής ανάπτυξη για την ορεινή Ζάκυνθο. Λέγοντας  εμφατικά  » δεν θέλουμε λευκή επιταγή,  θελουμε την συμμετοχή σας και την κριτική σας» .

Ακόμα αναφέρθηκε και στην διαδικασία της αγοραπωλησίας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μπάζει νομικά» διότι ο πωλητής:

– στηρίζεται σε αμφισβητούμενους τίτλους βενετσιάνικης προέλευσης, χωρίς μετέπειτα στοιχεία νομής και κατοχής των εκτάσεων

– δεν μπορεί να μεταβιβάζει καμμένες δασικές εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες

– μεταβιβάζει εκτάσεις που δεν του ανήκουν ( χιλιάδες στρεματα δημοτικής-δημόσιας γης, ιδιωτικές και εκκλησιαστικές εκτάσεις).

Οπώς μάλιστα δήλωσε ο παρευρισκόμενος πρωην δήμαρχος Ελατίων κ Νίκος Ακτύπης : χιλιάδες στρέματα δημοτικής γής που δηλωνονται κάθε χρόνο στο δημοτικό κτηματολόγιο περιλαμβάνονται στην έκταση που μεταβιβάστηκε.

Ενώ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαριών αναφέρθηκε σε κατα το παρελθόν δικαστικές αποφάσεις, που κατοχυρώνουν στην κοινότητα Μαριών και σήμερα στο Δήμο Ζακύνθου εκτάσεις, που μεταβίβασε ο πω λητής ( !!!)

– τα τοπογραφικά της έκτασης που μεταβιβάστηκε «συστέλλονται και διαστέλλονται» και μέλη της οικογένειας Φλαμπουριάρη δηλωνουν ότι η έκταση που μεταβιβάστηκε δεν τους ανήκε ποτε!!!

Αίσθηση τέλος προκάλεσε η τοποθέτηση του πρωην προέδρου της κοινότητας Αναφωμητριας ( 1991-1998)  κ Νίκου Τσουκαλα ο οποίος υποστήριξε οτι επι προεδρίας του κατασκευάστηκε ο δρόμος Αναφωνητρια-Πόρτο Βρώμη και κανένας δεν τον εμπόδισε. Ουτε κανένας επίσης εμποδιζε την κοινότητα στην δημοπράτηση καντίνας στην περιοχή.

Ακόμα τόνισε ότι ολόκληρη η περιοχή της αγοραπωλησίας εχρησιμοποιείτο σαν  βοσκότοπος απο τους κατοίκους και πρόκειται  για δημόσια δασική  έκταση που ανήκεια σε όλους ενω ο φερόμενος ως πωλητής δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα  εμφανιστεί.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρεί την αγοραπωλησία παράνομη.

ΚΛείνοντα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στην ευθύνη των πολιτών τους κάλεσε να μην ανεχθούν καμμία παρανομία παραμένοντας ενωμένοι. Ενώ ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση θα αποφανθεί η δικαιοσύνη στην οπόία θα προσφύγει ο Δήμος και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και όποιος άλλος εμπλεκόμενος φυσικά το επιθυμεί.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: