Ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής για την απόφασης της Επιτροπής Αξιολόγησης για τα ΑΕΙ -ΤΕΙ της χώρας – Νεό κουτσούρεμα στο ΤΕΙ Ζακύνθου


Ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής έλαβε γνώση της απόφασης της σχετικής Επιτροπής Αξιολόγησης για τα ΑΕΙ της χώρας σύμφωνα με την οποία τα ιδρύματα που έχουν λιγότερους από εννέα (9) μόνιμους διδάσκοντες θα κλείσουν, πράγμα που αφορά και το Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος και ιδίως την ειδικότερη κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Τ.Ε.Ι. ) στην Ζάκυνθο. Σχετικά δήλωσε τα ακόλουθα :

kontonisBanias2 «To Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση συνολικότερα έχουν οδηγήσει με την πολιτική τους στην πλήρη υποβάθμιση των Α.Ε.Ι. πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης με αποτέλεσμα την μείωση της ζήτησης για πρόσβαση σε αυτά και τελικά το αναπόφευκτο κλείσιμό τους. Αυτό που ξεκίνησαν με το Σχέδιο Αθηνά –και το οποίο τότε δεν πραγματοποιήθηκε στην Ζάκυνθο λόγω των ισχυρών κοινωνικών αντιδράσεων- προσπαθούν τώρα να το ολοκληρώσουν. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγάλη άνοδος της ύφεσης και της ανεργίας έχει ωθήσει στην μείωση της ζήτησης και για τμήματα των ΤΕΙ που τα προηγούμενα χρόνια είχαν σημαντικό αριθμό σπουδαστών, καθώς κρίνεται ότι αυτά τα τμήματα δεν έχουν ανταπόκριση στην υπάρχουσα αγορά εργασίας.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s