Τρίτη 5 Αυγούστου 8.30 μμ, Πνευματικό Κέντρο: διαμαρτυρία των φορέων της Ζακύνθου για κατάργηση του νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.


Ζάκυνθος 5 Αυγούστου – Πνευματικό κέντρο 8.30 μμ: Σε αγωνιστική σύσκεψη καλούνται οι φορείς και οι πολιτες της Ζακύνθου με θέμα την οργάνωση κινητοποίσεων για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

enfia1-600x317 Καθημερινά χιλιάδες πολίτες παραλαμβάνοντας τα βεβαιωτικά σημειώματα του φόρου, συνειδητοποιούν το εξελισσόμενο σχέδιο της μνημονιακής συγκυβέρνησης για την λεηλασία και την δήμευση των περιουσιών χιλιάδων μικρών και μεσαίων ιδιοκτητών την στιγμή που φοροελαφεύνσεις προβλέπονται για τους μεγαλοιδιοκτήτες.

Ετσι:

– Η φορολογία στηρίζεται στις εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες
– Ο βασικός φόρος του ΕΝΦΙΑ θα επιβάλλεται από το πρώτο τ.μ. ανά ακίνητο, σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα και μη ακίνητα, σε οικόπεδα και αγροτεμάχια.
– Δεν προστατεύει αυτούς που αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν.
– Επιβαρύνει σημαντικά τις μονοκατοικίες, αφού πέρα από το κτήριο, θα επιβάλλεται επιπλέον φόρος και στο οικόπεδο ή στο αγροτεμάχιο που βρίσκεται το ακίνητο. Οι επιβαρύνσεις, ιδιαίτερα στα χωριά θα είναι δυσβάστακτες
– Φοροελαφρύνει όμως σκανδαλωδώςτην πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία. Τα νομικά πρόσωπα και οι οff-shore εταιρίες με πολύ μεγάλη περιουσία θα πληρώνουν λιγότερο συμπληρωματικό φόρο σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα.

Διαβάστε ακόμα:

Αντιδράσεις προκαλούν τα ειδοποιητήρια του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s