«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται όχι μόνο να καταργήσει αυτόν τον άδικο νόμο αλλά και να αποκατασταθούν όσοι πλήρωσαν τα υπερβάλλοντα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα»- Δήλωση Στ. Κοντονή για ΕΝΦΙΑ


4/8/2014: Σχετικά με τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ στην Ζάκυνθο, ο βουλευτής Στ. Κοντονής δήλωσε:

IMG_3090 » Ο υπολογισμός του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών στην Ζάκυνθο – με βάση και το γεγονός ότι δολίως δεν έχει εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση για τον υπολογισμό αξιών βάσει συγκριτικών στοιχείων- έχει οδηγήσει σε απαράδεκτα, παράλογα και κοινωνικά εγκληματικά αποτελέσματα. Οικόπεδα που βρίσκονται στην περιφέρεια του νησιού και είναι βασικά αγροτικά φορολογούνται με βάση αξίες 500 % επί του πραγματικού (βάσει συγκριτικών στοιχείων), καθώς ακολουθούν την κατώτερη αντικειμενική αξία της πόλης της Ζακύνθου, η οποία είναι σε σχέση με την πραγματική αξία τους πάρα πολύ υψηλή.

Τίθεται το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν έχει λάβει τα μέτρα για την φορολόγηση βάσει συγκριτικών στοιχείων, όπως ορίζει ο νόμος. Επίσης, είναι απαράδεκτη η εν γένει φορολόγηση των κοινών αγροτεμαχίων.

Είναι προφανές ότι η κακή εφαρμογή ενός χείριστου νόμου έχει ως σαφή σκοπό και σχέδιο την απόσπαση/ «δήμευση» της ακίνητης περιουσίας από τους αγρότες, τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους συμπολίτες μας και την συγκέντρωσή της στο κράτος για να μεταβιβασθεί τελικά σε τράπεζες, κερδοσκόπους και «γεράκια» τύπου Αργεντινής.

Όπως έχει τονίσει από καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ, η φοροεπιδρομή είναι από τα επαχθέστερα και πιο άδικα μέτρα της μνημονιακής κυβέρνησης και όχι τυχαία επήλθε μετά τις τριπλές εκλογές του Μάη, καθώς, αν είχαν στείλει τα εκκαθαριστικά πριν από τις εκλογές, τα μνημονιακά κόμματα δεν θα είχαν δει ούτε την ψήφο τους. Η απόσπαση της ακίνητης περιουσίας οδηγεί σε βίαιη κοινωνική αναδιανομή.

Πρέπει άμεσα να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Ααπόφαση, να επαναϋπολογισθούν οι αξίες και να βγουν καινούρια εκκαθαριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται όχι μόνο να καταργήσει αυτόν τον άδικο νόμο αλλά και να αποκατασταθούν όσοι πλήρωσαν τα υπερβάλλοντα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s