Ο Πέτρος Λυμπεράκης κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τα χημικά της Συρίας


lymperakis-foto1404637905 Συνεντεύξεις «Να κάνουμε την προσευχή μας μόνο» σχολίασε στο Κόκκινο ο Πέτρος Λυμπεράκης, διδάκτωρ βιολογίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, καταδεικνύοντας έτσι το μέγεθος του κινδύνου από την υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο. «Όλα γίνονται εν κρυπτώ και χωρίς να δίνονται εξηγήσεις για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει υδρόλυση» τονίζει ο κος Λυμπεράκης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το πλήρες σκοτάδι που υπάρχει γύρω από τη διαδικασία της υδρόλυσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Αναφέρθηκε, επίσης, στους δυνητικούς κινδύνους ενός ατυχήματος και τα απρόβλεπτα προβλήματα της υδρόλυσης, ακόμη και τον παράγοντα μιας ενδεχόμενης κακοκαιρίας κατά τη διαδικασία. Το πιο ανησυχητικό, κατά τα λεγόμενά του, είναι ότι δεν υπάρχει καμία υπεύθυνη απάντηση από τους φορείς που έχουν αναλάβει τη διαδικασία της υδρόλυσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή 11 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος από τα κινήματα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, ενάντια στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. –

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s