“Ζακυνθινή Αναγέννηση”:“ Τεράστιοι κίνδυνοι δηλητηρίασης της Μεσογείου από την επικείμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας”


Σε δελτίο τύπου της «Ζακυνθινής Αναγέννησης» σχετικά με την επικείμενη εν πλω καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης αναφέρεται:

Anagennisi F1 ¨Ενα εφιαλτικό πείραμα επιχειρείται στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης με την εν πλώ καταστροφή των αερίων χημικών όπλων της Συρίας. Ενα πείραμα που εγκυμονεί ανυπολόγιστους κινδύνους για την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Αφού καμμία χώρα δεν δέχθηκε την καταστροφή των χημικών όπλων στο εδαφος της, μετα από πρόταση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της υδρόλυσης στη θάλασσα επί πλωτού μέσου. Ανάλογο εγχείρημα δεν εχει πραγματοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα σε αντίθεση με την επιτυχημένη χρήση της μεθόδου επι εδάφους χωρών με την ανάλογη τεχνολογία και τεχνογνωσία.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι ποσότητες των αερίων χημικών που θα καταστραφούν είναι τέτοιες ωστε η διαδιακασία θα διαρκέσει τρείς μήνες την στιγμή που η ασφάλεια της εξαρτάται άμεσα απο τις καιρικές συνθήκες.

Η Δημοτική Κίνηση “Ζακυνθινή Αναγέννηση” ενώνει την φωνή της με τους αγωνιζόμενους κατοίκους και τους φορείς της Κρήτης και άλλων περιοχών της νότιας Ελλάδας καθώς και τους διεθνείς περιβαλλοντικούς και επιστημονικούς φορείς και απαιτούμε απο τον ΟΗΕ και την Ευρωπαική Ενωση να μην πραγματοποιηθεί το επικύνδυνο αυτό εγχείρημα.

oxistaximika1401610295 Καλούμε τους ζακυνθινούς πολίτες σε εγρήγορση και τους φορείς του τόπου σε αγωνιστική συμπόρευση για την αποτροπή του εφιαλτικού κινδύνου για την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής»

Πηγή: Zantepress24.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s