Ο τοπικός τύπος για την παρουσίαση του υπ. Αντιπεριφερειάρχη της ΑΝΑΣΑ Λ. Νιοτοπουλο απο τον Θ. Γαλιατσάτο


Ημέρα τση Ζακυθος

Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της παρουσίασε η ΑΝΑΣΑ

13 – “Δεν έχω διαπιστώσει καμία απολύτως αλλαγή σε επίπεδο έργων και υποδομών τα τελευταία χρόνια στο νησί μας. Σας προτείνω να παρακολουθήσετε ένα βίντεο του νησιού πριν τρεισήμισι χρόνια και ένα σήμερα. Αν δείτε να έχει αλλάξει κάτι τότε να το δείξετε και σε μένα”.
Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της ΑΝΑΣΑ Λευτέρης Νιοτόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως αξιολογεί έργο που έχει παράξει κατά τη θητεία του ο Δ. Μυλωνάς.
Παρουσία του επικεφαλής του συνδυασμού “ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά” Θόδωρου Γαλιατσάτου που βρίσκεται από χθες το βράδυ στο νησί μας προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα και να ολοκληρωθεί η συγκρότηση του ψηφοδελτίου.
Δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. Περιορίστηκε να πει ότι τα κριτήρια επιλογής δεν θα είναι αμιγώς κομματικά αφού προέχει ο βαθμός αποδοχής από την κοινωνία.
Έκανε εκτενή αναφορά στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Άσκησε κριτική στον Περιφερειάρχη που δεν τόλμησε να συγκρουστεί με τη συγκυβέρνηση, ενώ τόνισε πως είναι η πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση που οι αυτοδιοικητικές και όχι μόνο εκλογές αποκτούν τόσο έντονο πολιτικό χαρακτήρα.
Ξεκαθάρισε ότι εάν πρόκειται για το συμφέρον των Ιονίων θα ορθώσει το ανάστημά του ακόμα και σε μια κυβέρνηση επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

“Τα αλλάζουμε όλα”
Μήνυμα αλλαγής στα Ιόνια έστειλε από τη Ζάκυνθο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΑΝ.Α.ΣΑ. Θοδωρής Γαλιατσάτος συνεχίζοντας τον προεκλογικό του αγώνα. Αναφέρθηκε σε όλα σχεδόν τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Ανέλυσε με ιδιαίτερα εμπεριστατωμένο τρόπο την πολιτική κατάσταση και όλα σχεδόν τα σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Αποκάλυψε τις αστοχίες, τις αποτυχίες και τις ολέθριες για την Περιφέρεια συνέπειες της πολιτικής, που άσκησαν οι Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας μας στα μνημόνια.
“Η πολιτική συγκυρία των τελευταίων ημερών απέδειξε την ψήφιση ενός ακόμα κρυφού μνημονίου η εφαρμογή του οποίου θα συνεχίσει να βαθαίνει την κρίση στην οικογένεια και την επιχείρηση κάθε πολίτη” τόνισε χαρακτηριστικά και αντέταξε το συγκροτημένο και ρεαλιστικό λόγο της ΑΝΑΣΑ αφού το πρόβλημά μας, αυτή τη στιγμή, “είναι να φέρουμε τις προτάσεις που έχουμε μπροστά στην κοινωνία, να γίνει κατανοητό ότι δρόμος ο οποίος λέμε εμείς και εφαρμόσιμος είναι τώρα και θα μας πάει σε μια άλλη κατεύθυνση αύριο. Οι θετικές προοπτικές που βάζουμε είναι ο φιλολαϊκός, αλληλέγγυος, δημοκρατικός αναπτυξιακός δρόμος. Είμαστε, όμως, και οι μόνοι αντιμνημονιακοί, αντινεοφιλελευθεροι και αντιφασίστες”.

Κριτική στον Περιφερειάρχη
Αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στο σύνολο της Περιφέρειας ασκώντας κριτική στον κ. Σπύρου διότι “δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες για το λόγο ύπαρξή της και την προσφορά της σε αυτούς. Πολύ περισσότερο δεν ήθελε να σπάσει αυγά και να συγκρουστεί με τη συγκυβέρνηση. Δυστυχώς η διαχείριση των αποφάσεων δεν ήταν η σωστή για αυτό και δεν απέδωσε καρπούς. Οι περισσότερες από αυτές δεν έφθασαν ποτέ στην κεντρική διοίκηση των Αθηνών. Οι φωνές αμφισβήτησης στο νότιο Ιόνιο είναι πολλές”.

Ακόμη και σύγκρουση
Αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, αφού στηρίζονται “από το ΣΥΡΙΖΑ, την Κοινωνική Συμφωνία, τους ΑΝΕ.Λ. σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και πολιτικές προσωπικότητες. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστεί εφόσον εκλεγεί να συγκρουστεί με μια αριστερή κυβέρνηση επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, “αν, όμως, χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα διστάσω να ορθώσω το ανάστημά μου προκειμένου να προωθηθούν θέματα και έργα αναπτυξιακών υποδομών”.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συγκρουστεί με τους αντίπαλους συνδυασμούς που είτε άμεσα, είτε έμμεσα στήριξαν με την σφραγίδα τους τα μνημόνια.

Το ιστορικό δίλημμα
Ευχαριστώντας τον κ. Γαλιατσάτο για την τιμή που του έκανε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος έθεσε τους πολίτες προ ενός σοβαρού διλήμματος: “Θα προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά; ή θα θα επιστρέψουμε στο παρελθόν υποχωρώντας στις πιέσεις των Τροϊκανών; Και το βάζω αυτό με αφορμή το γεγονός ότι οι επτανήσιοι είμαστε ριζοσπάστες. Πρέπει να προχωρήσουμε με άμεσες και βιώσιμες λύσεις με άτομα από διαφορετικές αφετηρίες. Με φρέσκες και προοδευτικές ιδέες που θα αναδείξουν την γεωργία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό σε πυλώνες ανάπτυξης. Έτσι θα ανακτήσουμε ξανά τα ζητούμενα που είναι η δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη”

Ερμής

Θ. Γαλιατσάτος: Η Βουλή ψήφισε το 3ο κρυφό μνημόνιο

timthumb.php Χθες το μεσημέρι και λίγο μετά την άφιξή του στη Ζάκυνθο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος παραχώρησε συνέντευξη τύπου και μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία προς τις εκλογές, για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας αλλά και για όσους στηρίζουν το συνδυασμό ΑΝΑΣΑ. Παράλληλα παρουσίασε τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη στη Ζάκυνθο Λευτέρη Νιοτόπουλο και είπε ότι στη μάχη που δίνουν για τις περιφερειακές εκλογές έχουν κοντά τους ένα άξιο στέλεχος και μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Ο συνδυασμός στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, την Κοινωνική Συμφωνία, φορείς, πολίτες, πολιτικές προσωπικότητες αλλά και από τις Συν. Επιτροπές των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Λευκάδα.

Ο υπ. Περιφερειάρχης

Αναφερόμενος στην πολιτική συγκυρία ο κ. Γαλιατσάτος είπε ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε την ψήφιση από την Βουλή των Ελλήνων του 3ου κρυφού μνημονίου και εκτίμησε ότι η εφαρμογή του θα βαθύνει ακόμα περισσότερο την κρίση στην ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικογένεια και την επιχείρηση. «Αυτή η κατάσταση έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και οι ευρωεκλογές είναι εξόχως πολιτικές. Δεν μπορεί ο αγώνας που δίνουμε να μην είναι συνυφασμένος με αυτή την πολιτική συγκυρία γιατί θα είμαστε εκτός πραγματικότητας αν πηγαίναμε να μιλήσουμε σε κάθε χωριό και δεν συζητούσαμε γι’ αυτά που ο καθένας υποφέρει» είπε ο κ. Γαλιατσάτος και για το συνδυασμό του σημείωσε: «ο αγώνας μας είναι φιλολαϊκός, αλληλέγγυος, δημοκρατικός, αναπτυξιακός και περιβαλλοντικός. Ταυτόχρονα είναι αντιμνημονιακός, αντι-νεοφιλελεύθερος και αντιφασιστικός. Εμείς ως ΑΝΑΣΑ ποτέ δεν θα λειτουργήσουμε ως συνεργοί για την εισδοχή Γερμανών στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει σήμερα μέσω της ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, αλλά και όλων αυτών που μέσω της ελληνογερμανικής συνεργασίας επιτρέπουν στους παράγοντες του γερμανικού κεφαλαίου να οσμίζονται σε κάθε περιοχή τι συμφέρει τα γερμανικά συμφέροντα! Εμείς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι αλλά θέλουμε σχέσεις αμοιβαίας συνεργασίας, ανταλλάσσοντας πρακτικές και εμπειρίες μέσα στην Ευρώπη σε ισότιμη βάση».

Ο κ. Γαλιατσάτος σημείωσε ότι στόχος του είναι η αξιοποίηση και όχι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε συνεργασία με τις κοινωνίες πολιτών, ενώ αναφέρθηκε στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στην επαναφορά των υπηρεσιών στα όρια της γεωγραφικής μας Περιφέρειας. «Ο ριζοσπάστης ζακυνθινός λαός θα μας αγκαλιάσει και θα πάμε μαζί για τη νίκη στα Ιόνια» σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος έβαλε ερωτήματα και προβληματισμούς στους πολίτες τους οποίους έθεσε προ των ευθυνών τους και μπροστά σε ένα ιστορικό δίλημμα 150 χρόνια μετά την Ένωση των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα.

«Θα προχωρήσουμε ενώνοντας δυνάμεις προόδου και ανάπτυξης ή θα υποχωρήσουμε -χάνοντας μία κρίσιμη 5ετία- στους ξενόφερτους δυνάστες μας κι έτσι θα καθηλώσουμε την πρόοδο των επομένων γενεών;» αναρωτήθηκε ο κ. Νιοτόπουλος και είπε: Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να δείξουν το δρόμο και να αξιοποιηθούν τώρα που ο λαός δοκιμάζεται από την κρίση μιας νέας αρμοστείας.

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως υπάρχουν ελλείψεις υποδομών και απουσιάζει ο οργανωμένος σχεδιασμός, ότι οι αδικίες χρειάζονται λύσεις, ότι πρέπει να αξιοποιηθούν άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες με γνώσεις κι αγάπη για τον τόπο και ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να δείξουν το δρόμο για να βγούμε από μία περίοδο ανακύκλωσης πολιτικών και προσώπων.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s